HAOS NA SAVSKOJ REGATI: Masovna tuča u Rači kod Bijeljine - mačetom povredio više ljudi

Novosti online

02. 08. 2021. u 17:55 >> 17:56

G. Đ. UHAPŠEN je zbog sumnje da je juče prilikom održavanja Savske regate u mestu Rača kod Bijeljine mačetom povredio više osoba.

ХАОС НА САВСКОЈ РЕГАТИ: Масовна туча у Рачи код Бијељинe - мачетом повредио више људи

Foto: V.Dančić

U PU Bijeljina navode da je tokom manifestacije došlo do opšteg meteža i sukoba u kojem se mlatilo više osoba. O kakvom se haosu radilo svedoči i činjenica da u policiji još nemaju tačan podatak koliko je osoba učestvovalo u obračunu, kao ni koliki je tačan broj povređenih, jer mnogima nije ni ukazivana lekarska pomoć.

- Došlo je do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, odnosno masovne tuče u kojoj je učestvovalo više ”zaraćenih” grupa. Jedan od učesnika je u tuči koristio mačetu kojom je povredio više osoba. Niko nije životno ugrožen, a više osoba je lekarski zbrinuto u Medicinskom centru Bijeljina - rekla je porparol PU Bijeljina Aleksandra Marić.

Ona navodi da su prilikom ”uspostavljanja javnog reda i mira” policijski službenici aktivno sprečavani u primeni svojih policijskih ovlašćenja, pa su bili prinuđeni da koriste silu.

- Policijski službenici slobode su lišili G. Đ. koji je identifikovan kao jedan od učesnika spornog događaja, dok se za drugima učesnicima intezivno traga. Većina lica je pobegla sa lica mesta, kako kopnenim, tako i vodenim putem - rekla je Marić.

Dodaje da je o svemu obavešteno OJT Bijeljina koje se izjasnilo da im se dostavi izveštaj o krivičnom delu izazivanje opšte opasnosti, za šta se i G. Đ. tereti.

- U toku je rad na prikupljanju svih potrebnih činjenica i dokaza,  kao i na identifikovanju svih lica koja su učestovala u tuči - rekla je Marić.

Inače, Savska regata održava se u okviru tradicionalne manifestacije ”Panteliski dani 2021” koja se organizuje u čast Svetog Pantelejmona, slave grade Bijeljina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)