U PRNJAVORU ZAVRŠEN BASKET TURNIR - NAJJAČI NA BALKANU: Zemunci na košu nadmašili i Ruse (FOTO)

N. ĐURIĆ

28. 07. 2021. u 20:38

EKIPA "Pirot", iz Zemuna, pobednik je "Vivija tri na tri satelit 2021" međunarodnog turnira u uličnoj košarci u Prnjavoru, u organizaciji Međunrodne košarkaške organizacije FIBA sa „satelit“ statusom.

У ПРЊАВОРУ ЗАВРШЕН БАСКЕТ ТУРНИР - НАЈЈАЧИ НА БАЛКАНУ: Земунци на кошу надмашили и Русе (ФОТО)

FOTO: N.Đ.

Time je, uz novčanu nagradu, izborila odlazak na „Čelendžer“ turnir u Nemačkoj, sa najboljim evropskim ekipama i nagradnim fondom od 35.000 dolara.

Zemunci su u finalu slavili nad ruskom ekipom „Bajkal“ sa 21:13, u sastavu Dragan Bjelica, Bogdan Dragović, Lazar Rašić i Nikola Vuković.

- Mislim da smo zasluženo osvojili turnir. Čestitam ekipi iz Rusije koja je bila izvanredna. Nadamo se da ćemo u Hamburgu osvojiti jedno od prva dva mesta i plasirati se na „Masters“ - prezadovoljan je i optimista Lazar Rašić, iz pobedničkog „Pirota“, koji se još 2017. okitio titulom prvaka sveta tada pod imenom „Zemun“.

FOTO: N.Đ.

Njegov suigrač i za MVP turnira proglašen Dragan Bjelica, ceni da se turnir u Prnjavoru „može meriti sa najvećim svetskim turnirima“.

Primajući mnogobrojne čestitke, prezadovoljan je bio i Ljubiša Šikarac, izuzetno preduzimljivi član organizacionog odbora. S ponosom ističe stiče da je u sedmodnevno košarkaškom karavanu, uglavnom pod reflektorima na prepunom Trgu srpskih boraca, prodefilovalo više od 50 ekipa i više stotina basketaša.

FOTO: N.Đ.

- U međunarodnom delu turnira, koji se ceni najačim u BiH i jednim od najačih na Balkanu, nastupilo je čak 16 renomiranih ekipa iz Rusije, Španije, Švedske, Austrije, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH. Izuzetan je bio i turnir na nivou „Nikšićko pivo tri na tri liga Republike Srpske“, gde se nadmetalo oko 90 odsto najboljih ekipa BiH. Pobednik prnjavorskog turnira je domaća ekipa „Fortuna OiL“. Uživali smo u sportu koji ima budućnost, a mnogobrojna publika je bodrila i nagrađivala svaki dobar potez, poen, asistenciju-prezadovoljan je Šikarac, uz zahvalnost donatorima, i ističe da činjenica da je generalni pokrovitelj grčki brend "STR8", dovoljno govori o regionalnom renomeu ovog spektakla.

FOTO: N.Đ.

Nagradu za najboljeg šutera trojki dobio je Dimitri Limanov iz Rusije, a njegov zemljak Semen Debda u zakucavanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!