LETNJA UGLJEVIČKA SCENA: Odigrana monodrama "Ima jedna zemlja"

V.Mitrić

24. 07. 2021. u 12:14

NA LETNJOJ sceni ugljevičkog Centra za kulturu odigrana je monodrama „Ima jedna zemlja“ u izvođenju Jovice Jašina glumca Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina.

ЛЕТЊА УГЉЕВИЧКА СЦЕНА: Одиграна монодрама Има једна земља

FOTO: V.M.

Jašin je rekao da je monodrama urađena po knjizi Bojana LJubenovića „Pisma iz Srbije“.

- To je jedna komična priča o nama samima. Zamišljeni stranac je došao iz inostranstva na dva, tri dana kao turista i zaljubio se u Srbiju u kojoj je ostao skoro tri godine. Svake nedelje je slao pisma, svojima u belom svetu o utiscima o nama - rekao je Jašin, koji je izrazio zadovoljstvo jer je prvi put u Ugljeviku, a ovo mu je 120. nastup ove monodrame.

FOTO: V.M.

Nakon predstave u galeriji Centra za kulturu otvorena je izložba slikara Obrada Lukića iz Tobuta kod Lopara.

- U 28 slika koliko ih je izloženo u galeriji, posetioci će narednih dvadeset dana moći da vide slike koje govore o meni samom, kako se izražavam - rekao je Lukić kojem je ovo deveta samostalna izložba.

FOTO: V.M.

Direktor Centra za kulturu Predrag Vujević rekao je da je ovo nastavak ugljevičkog kulturnog leta „Četvrtkom u osam“.

- Planiramo do polovine septembra da nam traje letnja scena, ukoliko nam vremenski uslovi to dozvole, a 16 avgusta nam počinje Likovna kolonija koje organizujemo sa Misijskim odborom Eparhije zvorničko-tuzlanske u okviru koje će biti besplatna škola slikanja - najavio je Vujević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)