PARE DAJE FEDERACIJA: Ugovorena sanacija šest zdanja za povratnike u Bijeljini

V.Mitrić

30. 06. 2021. u 14:13

U Gradskoj upravi potpisani su ugovori o sanaciji šest stambenih zdanja u vlasništvu povratničkih porodica, koju finansira Ministarstvo raseljenih osoba i izbeglica FBiH.

ПАРЕ ДАЈЕ ФЕДЕРАЦИЈА: Уговорена санација шест здања за повратнике у Бијељини

V.M.

Povratnici su ugovore potpisali sa ministrom raseljenih osoba i izbeglica FBiH Edinom Ramićem, uz prisustvo gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića i potpredsednika Skupštine grada Bijeljina Mustafe Gradaščevića.

- Vrednost sanacije ovih šest stambenih jedinica je 65.000 konvertibilnih maraka, a nastavićemo da podržavamo povratnike i kroz subvencije za novorođenčad, učenike, studente, poljoprivrednike, privredu i zapošljavanje - istakao je ministar Ramić.

Gradonačelnik Petrović je najavio skoro potpisivanje ugovora između Gradske uprave i Ministarstva o zajedničkom finansiranju infrastrukturnih projekata u povratničkim sredinama, pr e svega u Janji.

- Infrastrukturne projekte ćemo finansirati u jednakom iznosu, a želimo da podržimo povratnike i u pokretanju sopstvenih firmi i samozapošljavanju. Želimo da uverimo sve naše sugrađane da vredi  da se ostane i živi u Bijeljini, koja je otvorena za sve ljude dobre volje - dodao je gradonačelnik Petrović.

Vlada FBiH za podršku povratnicima u bijeljinskom kraju izdvaja od 800.000 do milion  KM godišnje.

- Ministarstvo na transparentan način pomaže povratak i opstanak raseljenih ljudi u  Bijeljini i veoma smo zahvalni na toj podršci. Mi smo uvek tu, na terenu, da pomognemo ministarstvu u realizaciji svih planiranih projekata - naglasio je potpredsednik Gradaščević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)