VELIKA POMOĆ PROFESORA SIMIĆA: Direktor Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta u bijeljinskoj bolnici

V. M.

20. 06. 2021. u 18:58

DIREKTOR Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta iz Beograda profesor doktor Radoje Simić, održao je stručno predavanje lekarima u bijeljinskoj bolnici pod nazivom "Urođene anomalije srednje linije vrata".

ВЕЛИКА ПОМОЋ ПРОФЕСОРА СИМИЋА: Директор Института за здравствену заштиту мајке и детета у бијељинској болници

Foto: V. Mitrić

Prema rečima profesora Simića, predavanje nije usko vezano za dečju hirurgiju jer se anomalije na vratu mogu javiti i u kasnom dobu.

- Predavanje je veoma korisno i za otorinolaringologiju, maksilofacijalnu i grudnu hirurgiju, endokrinologiju, ali i oblast interne medicine - rekao je ugledni gost iz Beograda.

U okviru posete Bolnici "Sveti vračevi", dr Simić je izveo i dve složene operacije, uz asistenciju lekara bijeljinske bolnice.

- Saradnja Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "dr Vukan Čupić" i bolnice u Bijeljini traje nekoliko godina, ali dolaskom profesora doktora Zlatka Maksimovića na čelo ove zdravstvene ustanove ta saradnja je podignuta na viši nivo.

- Moji dolasci podrazumevaju pokazne operacije, asistiranje mlađim kolegama, održavanje predavanja i promociju zdravlja naše dece - rekao je profesor Simić

Doktor Simić je istakao da se saradnja ogleda i u edukacijama na Institutu, navodeći da će bijeljinska bolnica, pored doktora Mikajla Lazića, dobiti još jednog vrsnog dečjeg hirurga, doktorku Branku Dakić.

Podsetimo, profesor Simić je boravio u bijeljinskoj bolnici u januaru , kada je obavio složenu operaciju na vratu kod devetogodišnjeg deteta i, takođe, održao stručno predavanje.

- Nama je u interesu da dolasci profesora Simića budu što češći, jer nam je cilj da naše usluge podignemo na što viši nivo a time i zadovoljstvo naših korisnika. Obećao sam da će ovo biti godina znanja i mi ostajemo na tom putu - izjavio je direktor Bolnice "Sveti vračevi" profesor dr Zlatko Maksimović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna