HIMNA REPUBLIKE SRPSKE USRED SLOVENIJE: Zastava Ugljevika u centru Kidričeva (FOTO/VIDEO)

V. M.

19. 06. 2021. u 21:21

NAČELNIK opštine Ugljevik Vasilije Perić je u slovenačkoj opštini Kidričevo podigao zastavu Ugljevika, uz intoniranje himne Republike Srpske.

ХИМНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ УСРЕД СЛОВЕНИЈЕ: Застава Угљевика у центру Кидричева (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: V.M.

Perić je prisustvovao svečanosti otvaranja "Parka generacija" u Kidričevu, opštinom sa kojom Ugljevičani gaje prijateljske odnose.

Načelnik Perić je rekao, da od poštovanja himne Republike Srpske, do pažnje svakom koraku ukazuju domaćini, ima osećaj "kao da je kod kuće ili kod najmilijih i najboljih prijatelja".

Saradnja dve opštine, u raznim oblastima, svedoče, po Perićevim rečima, "da se, u svakom trenutku, na svakom mestu i u svakoj prilici, mogu da oslone jedni na druge".

 

- Prijateljstvo sa Kidričevom došlo je spontano i tako se odvija na zadovoljstvo svih nas - priča Perić.

- Posebno sam ponosan, jer je danas podignuta zastava Ugljevika i intonirana himna naše Republike Srpske, ovde u Sloveniji - rekao je Perić.

- Prijateljstvo naših opština je blago koje treba da čuvamo i to činimoi činićemo. Na ovaj način gradimo nove mostove prijateljstva za dobrobit svih naših građana.

Župan Kidričeva Anton Leskovar zahvalio je Periću i svim Ugljevičanima na prijateljskim odnosima. Rekao je da će zastava opštine Ugljevik stajati uvek u "Parku generacija".

- Ugljevičani cene prijateljstvo i mnogo su dobri ljudi, od njih se mnogo toga može naučiti - rekao je Leskovar.

Zajedno sa Perićem zastavu je podigao i potpredsednik Skupštine opštine Ugljevik Dragan Đokić. Delegacija opštine Ugljevik boraviće do ponedeljka u Kidričevu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)