SPREMNI ZA SVET ODRASLIH: U Modriči su podeljene diplome 72. generaciji maturanata (FOTO)

V. BLAGOJEVIĆ

16. 06. 2021. u 19:55

U MODRIČKOM Srednjoškolskom centru „Jovan Cvijić" danas su uručene diplome za 155 maturanata koji su završili srednje obrazvanje.

СПРЕМНИ ЗА СВЕТ ОДРАСЛИХ: У Модричи су подељене дипломе 72. генерацији матураната (ФОТО)

Foto: V. Blagojević

U odnosu na prošlu godinu broj maturanata je za 22 manji ili gotvo za jedan celi razred. Za učenika generacije Nastvničko veće proglasilo je Bojanu Pebić, tehničara računarstva, posebna diploma je pripala gimnazijalcu Marku Kojiću za osvojeno prvo mesto na takmičenju iz matematike u Srpskoj, a uručeno je i pet „Vukovih diploma“.

- Osećam se ponosno, završeno je još jedno naše životno putovanje. Sad nas čekaju novi izazovi u našim životima. Radujemo se, ponosna sam, svi smo srećni. Zahvaljujemo se školi i profesorima koji su nam omogućili da danas budemo ovde maturnati, da završimo neše srednje školovanje u lepom raspoloženju - rekla je Bojana Pebić učenik generacije modričkih srednjoškolaca.

„Vukove diplome“ za primerno vladanje i prosečnu oceneu pet dobili su tehničari mehatronike Jovo Bradašević i Milenko Savić, te tehničari računarstva Dragana Lukić, Adrijana Novaković i Bojana Pebić učenik generacije

Poslednjih godinu i po dana njihovog srednjoškolskog obrazovanja proteklo je u senci pandemije. Zbog toga maturanati ove generacije su ostali bez tradicionalnih maturskih ekskurzija i maturske večeri. Na kraju i profesori budu tužni jer, kao kažu, sa dolaskom svake generacije ode i deo njih.

U ovoj školi ispratili su uspešnu 72. generaciju maturanata i 47. generaciju maturanata Gimnazije. U školi se spremaju i za upis nove generacije. Prema planu Ministarstva prosvete Republike Srpske u ovu školu je planiran upis u prve razrede za 168 učenika.

- Ispraćamo još jednu generaciju u svet odraslih i ovo su najlepši rastanci. Mi moramo dalje, sledi novi upis u našu školu. Prema interesovanju, u prva dva dana upisa, ne možemo da ne budemo zadovoljni. Za upis je podnelo zahteve 30 učenika sa 60 bodova, takozvanih odlikaša. Očekujemo sledeće sedmice veću zainteresovanost za upis – rekla je Novka Marković, direktorka SŠC“Jovan Cvijić“ u Modrči.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati