ZAPOSLILI SE SA LAŽNIM DIPLOMAMA? Policija otkrila malverzacije u „Srednjoškolskom domu" Banjaluka

R. S.

16. 06. 2021. u 19:01

POLICIJSKA uprava Banjaluka podnela je izveštaje Okružnom javnom tužilaštvu u ovom gradu protiv dve osobe osumnjičene da su počinili krivična dela falsifikovanje isprave.

ЗАПОСЛИЛИ СЕ СА ЛАЖНИМ ДИПЛОМАМА? Полиција открила малверзације у „Средњошколском дому Бањалука

Foto: O. Matavulj

Dvojac se sumnjiči da su se lažnim diplomama i drugim dokumentima zapošljavali u „Srednjoškolskom domu" Banjaluka.

Izveštaj je podnesen protiv M.Đ. osumnjičenog da je počinio krivična dela falsifikovanje isprave i navođenje na overu neistinitog sadržaja.

Sumnjiči se da je u neutvrđenom vremenskom periodu pribavio falsifikovanu diplomu srednje škole na svoje ime, a potom ju overio u Odeljenju za opštu upravu Grada Banjaluka, dovodeći radnike navedenog odeljenja u zabludu, te ju predao u personalni dosije gdje je zaposlen u JU „Srednjoškolski dom" Banjaluka.

Izveštaj je podnesen i protiv G.K. osumnjičenog da je 2014. godine u Banjaluci, od nepoznate osobe nabavio lažne školske diplome za zvanje VK bravar, diplomu o položenom majstorskom ispitu i diplomu i svedočanstva o završenoj srednjoj školi, te ih u vidu overenih kopija upotrebio prilikom regulisanja radno-pravnog statusa u JU „Srednjoškolski dom" Banjaluka.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći