ISPLATITE PORODILJE I MEDICINARE: Skupštinska većina pozvala gradonačelnika Banjaluke da ispoštuje amandmane

O. MATAVULj

14. 06. 2021. u 08:12

PREDSEDNIK Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić i odbornici skupštinske većine pozvali su gradonačelnika Draška Stanivukovića da isplati naknade za porodilje i zdravstvene radnike, koje su definisane amandmanima na budžet.

ИСПЛАТИТЕ ПОРОДИЉЕ И МЕДИЦИНАРЕ: Скупштинска већина позвала градоначелника Бањалуке да испоштује амандмане

Arhiva

On kaže da je od usvajanja budžeta Grada Banjaluka prošlo dva meseca, a da amandmani još nisu realizovani.

- Ističe rok od 60 dana koji ima gradska administracija za ispunjavanje ovih obaveza. Prošle sedmice smo imali prilike da vidimo stav gradske administracije koja smatra da takve odluke nisu zakonski uređene i traže ocenu njihove ustavnosti i zakonitosti, ali to ne odlaže izvršenje - rekao je Ilić. - Jasno je definisano s kojih budžetskih stavki su skinuta sredstva za te namene i gde treba da budu uplaćena. Sredstva postoje jer se punjenje gradskog budžeta odvija i iznad proseka.

On ističe da je javnost mogla da vidi da su odbornici većine podržali mnoge odluke gradske administracije i dokazali da ne bojkotuju novu vlast u Banjaluci.

- Tako ćemo delovati i dalje.Važno je da imamo ispruženu ruku sa druge strane, odnosno isplatom podrške porodiljama i zdravstvenim radnicima bismo mi dobili normalan odnos u Banjaluci. Ne vidim razlog zašto to neko bojkotuje - pitao se Ilić.

Šef Kluba odbornika Ujedinjene Srpske u Skupštini Banjaluke Neven Stanić pozvao je gradonačelnika da pruži podršku porodiljama i zdravstvenim radnicima, kako je navedeno budžetom.

- Stanivuković je jedini je koji se grčevito bori da se ovo ne ispuni. To je pokazalo njegovo pravo lice, pokazao je da je lažni borac za prava porodilja - rekao je Stanić.

Odbornik SNSD u Skupštini grada Srđan Amidžić rekao je da Banjaluka mora biti grad saradnje, a ne sukoba i da se skupštinske odluke ne mogu sprovoditi selektivno.

- Saradnja je dvosmerna ulica. Gradska uprava mora da razume da ne može provoditi samo odluke koje im odgovaraju, a da ne provodi one za koje smatra da nisu dobre - istakao je Amidžić. - Insistiramo da Gradska uprava podrži ovu odluku na isti način na koji smo mi podržavali sve one odluke koje su dobre za grad bez obzira na to ko ih predlaže. Neprimereno je da se pokreće pitanje ustavnosti za podršku porodiljama i zdravstvenim radnicima.

DISFUNKCIONALAN GRAD

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković nedavno je predao Ustavnom sudu RS predlog za ocenu ustavnosti i zakonitosti odluka u o usvajanju i izvršenju Budžeta, smatrajući da amandmani skupštinske većine od Banjaluke prave disfunkcionalan grad.

- Očekujemo da Ustavni sud radi onako kako to nalaže zakon - rekao je Stanivuković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega