DODIK SRUŠIO SNOVE SARAJEVA I ZAPADA: To se neće desiti (VIDEO)

Novosti online

03. 06. 2021. u 15:38

SRPSKI član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je došlo do novog usložnjavanja odnosa u BiH

ДОДИК СРУШИО СНОВЕ САРАЈЕВА И ЗАПАДА: То се неће десити (ВИДЕО)

Foto: ilustracija

Istakao je da se odnosi narušavaju zbog pokušaja imenovanja novog visokog predstavnika.

- Naša jučerašnja poseta Srbiji bila je da upoznamo rukovodstvo Srbije sa temom visokog predstavnika. Na jedna sumnjiv način pokušava se dati legitimitet novom čoveku. Neophodno je obezbediti odlučivanje na nivou Saveta bezbednosti UN o visokom predstavniku - istakao je Dodik.

Istakao je da politički predstavnici Bošnjaka već čestitaju novom visokom predstavniku.

- Oni očekuju da će on doći ovde i raditi ono što oni žele. Bonska ovlašćenja su prošlost i to se neće desiti - naglasio je Dodik.

Naglasio je da je Srbija potpisnica Dejtonskog sporazuma, te dodao da ima pravo i obavezu da bude aktivno uključena i da traži informacije o radu visokog predstavnika i deluje po tom pitanju.

Dodik je na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu rekao da je veoma skeptičan o mogućnosti napretka i u vezi izmjena izbornog zakonodavstva, jer ne postoji mogućnost da se politički predstavnici Bošnjaka i Hrvata dogovore.

On je ponovio da je izbor članova Centralne izborne komisije nelegitiman.

- Skeptičan sam po pitanju mogućnosti napretka i želim da podstaknem činjenicu da je NSRS iskazala spremnost da razgovara sa predstavnicima FBiH o svim pitanjima - naveo je Dodik.

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)