ZA 15 dana uklonite ćirilicu sa nadgrobne table, jer Srba u našoj opštini nema više od trećine od ukupnog broja stanovnika, obaveštenje je koje je stiglo jednoj starijoj Srpkinji u selu Poljica male dalmatinske opštine Vrsi kraj Zadra. Dopis je potpisao Zdenko Kojić, direktor Komunalnog preduzeća "Vrsi infrastruktura", a upućen je 12. septembra.

Komentari (28)

Unijacenje

07.10.2023. 07:42

Moja sestra, asimilirana udajom, napisala je pokojnoj majci (preminuloj u domu od korone) latinicom ime na krstu. Zacudjeni rodjaci su me odmah obavestili, jer zbog daljine i korone nisam mogla prisustvovati!!! Oni perfidno iskorjenjuju sve srpsko, tako da vecina bivsih Srba nisu ni svesni svoje nes(a)vesti!!!

ASSERIA

07.10.2023. 08:30

Nista cudno! U Istri u nekim mestima ima 3% Italijana i svi natpisi su na talijanskom i hrvatskom. Samo Srbi smetaju u Hrvatskoj. Nastavlja se politika Ante Pavelica i HDZ. Sramota za Evropu i demokratiju!

Dali je moguće

07.10.2023. 08:48

Stvarno Preteruju pa Dokle vise To Maltretiranje Srba Podhitno da Prestanu Gospoda u Hrvackoj I Hrvacka u EU koji Primi da mije Znati kad su Zaistali Ponasaju se kao 1941 koji im je DJAVO šta Hoće ŠTA ŠTA!!!!!!!

Jednom

07.10.2023. 09:04

Prilikom smo jednom gospodinu (hrvat) iz Hrvatske bilo nesto u vezi neke izjave dali ceo tekst na latinici da ne bi morao tamo da prevodi i plaća jer ćirilicu ne koristi. Pitao sam ga da li bi i oni tako nama učinili rekao je da nebi. Rekoh mu to je razlika izmedju nas i vas.

Ziks

07.10.2023. 09:06

Bolesnici da ni mrtvima ne daju mira koliko su optereceni svojim antisrpskim zakonima.Ja mislim da je bolje za njih da prave dusevne bolnice jer ce imati vise zainteresovanosti i koristi nego sto se bave pismima na nadgrobnim plocama

Torrente

07.10.2023. 13:10

Ovo je jadan pokušaj prikrivanja mržnje prema manjinskom stanovništvu. Pozivanje na Ustav u ovom slučaju ne vredi ni komentarisati-

Billy Piton

08.10.2023. 07:32

Nemogu da se otmem utisku da je to ono isto pismo koje nazivaju hrvatskom bosančicom. Sve po potrebi, nekada je naše, a nekada baš i ne. Čak i u tom pismu koje nazivaju latinica, imaju slova koja čak nemogu ni da pravilno izgovore. To su slova Č, Ć, DŽ, Đ. Borba protiv samih sebe, i traženja nečega novog, samo da bi se udvorili nekome. Teška je to bolest.

Joko

08.10.2023. 08:07

Bili su i ostali neljudi, nečovještvo izbija iz njih. Strašna ih sudbina čeka, sve je bliže i bliže. Zaslužili su da im ime sa hrbata više ugasne. Nema goreg od njih: Bog nas sačuvao od kuge i Hrvata.(sada svi shvatamo tu rečenicu).

Stevan

08.10.2023. 09:25

Šta reći za hrvate već da su ogoljeli i dokazani fašisti i nacionalisti najgoreg soja. Zamislie, zabraili ćirilicu na nadgrobnoim pločama Srba. Pa da li je to stvarno moguće. Hoće te li da se i Srbija ponaše tako, ali bi vi i zapad takvu meru digli na nivo totalne diskriminacije, zapretili sankcijama i provocirali rat.Hvala vam hrvati što nam pomažete da i nas ne uguraju u EU i u krug vađeg kulturnog i demokratskog sveta.

Stevan

08.10.2023. 10:14

Današnjim hrvatima je duboko u svesti sramna činjenica da su na ovaj ili onaj nači primili katoličanstvo i postali najbolji hrvati. Da bi se oprali od te, činjenice da su Srbi i da se to ne može promeniti kao veroispovest izmišlaju gluposti.Ovo oko ćirilica na groblju je vrhunac ludost ali i kazne za one koji se i dalje osečaju Srbima. Više od tri četvrtine hrvata je Srpskog korena a dokaza za to i ne treba tražiti jer su prisutni u svakom obliku života. To potvrđuje i DNK kod, imena, prezimena, istorijska sećanja, običaji i skoro sve što danas hrvati nose u sebi.

Milan 61

08.10.2023. 10:30

Болестан народ,задојен мржњом од малих ногу према свему српском,коме од нас то није јасно никада и неће бити.

Sloba

08.10.2023. 10:32

Ljudi morate shvatiti, da je vecina njih, kao i gospodin Kojic, potice od Srba. To su pokatoliceni Srbi koji moraju biti veci pape od samoga Pape ako hoce da se dokazu. Iskreno receno mene bi bilo sramota da sam Hrvat, na nacistickoj strani u 2 svetska rata, toliki zlocini, uzas! Al' eto Kojica nije, jer svesni sam sebi pere mozak da on nema veze sa tim zlocinima. Ne da ima, nego ih jos tom poltronskom politikom i opravdava. Pravu stvar bi ucinio kada bi se vratio Staroj Veri !