UVEK U SRCU, NIKAD ZABORAVLJEN: Potresne reči na muralu malom Damjanu (12), koji je prošle godine izgubio bitku protiv karcinoma (FOTO)

S.BABOVIĆ

20. 03. 2023. u 17:00

MALI Dajman Pavlović (12) izgubio je borbu protiv karcinoma prošle godine, ali neustrašivog borca njegovo selo, Grabovac kod Trstenika nije zaboravio.

УВЕК У СРЦУ, НИКАД ЗАБОРАВЉЕН: Потресне речи на муралу малом Дамјану (12), који је прошле године изгубио битку против карцинома (ФОТО)

Foto:S.Babović

"Dača", kako su ga zvali u porodici, bio je svima omiljen drug. Protiv malignog tumora borio se šest meseci. Bolest je jednom pobedio 2014. godine, ali, prošle, nije mogao.

- Na žalost, nismo uspeli da ga izvučemo, ali smo sada dužni da ga sećamo, da čuvamo svu drugu decu, da pomognemo da ona budu srećna - ispričala je za "Novosti" Ivana Pavlović, Dačina mama, koja se sa porodicom neumorno borila da Dača dobije Memorijalni turnir.

I zaista, početkom prošlog leta, nepuna tri meseca nakon što je Dačino srce prestalo da kuca, održan je Prvi momorijalni turnir "Dačini dani" na igralištu škole u Grabovcu.

Na stotine mališana iz Dačinog sela, ali i iz Trstenika okupilo se na otvaranju sportskog događaja. Roditelji su pripremili kolače,mesna zajednica zajedno sa opštinom, brojnim volonterima i prijateljima organizovali su ceo događaj. Među prvima da pomognu i u prikupljanju novca za lečenje, ranije su priskočili učenici Osnovne škole "Miodrag Čajetinac-Čajka“, koji su izradili i prodavali razne dekorativne predmete.

Na zgradi te škole, čiji su đaci i nastavnici plemenitog srca, u aprilu je osvanuo mural na kome je lik Dače, nasmejan, sa fudbalskom loptom i pored kopački, kao što je bio uvek u svom kratkom životu.

-Ja svoje prijatelje ne volim ni srcem, a ni razumom, jer dešava se da srce stane, a razum zaboravi. Ja ih volim dušom, jer duša ni ti staje, ni ti zaboravlja. Uvek u srcu, nikad zaboravljen Damjan Dača Pavlović (2009-2022) - ispisano je pored lika malog dečaka iz Grabovca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati