MAKSIMU (4) JE POTREBNA NAŠA POMOĆ: Rođen je kao zdrava beba, a sada se bori za život

J. Ć.

15. 03. 2023. u 19:36

MAKSIM Milenković iz Niša je dete iz uredne trudnoće. Rođen je prevremeno, ali bez komplikacija na porođaju.

МАКСИМУ (4)  ЈЕ ПОТРЕБНА НАША ПОМОЋ: Рођен је као здрава беба, а сада се бори за живот

J. Ć.

Pušten je iz bolnice kao zdrava beba. Nakon mesec dana Maksim je dobio infekciju – urosepsu, kada je hospitalizovan u Dečijoj internoj klinici u Nišu, na odeljenju neonatalogije. Od tada počinje Maksimova borba. Dobio je prvi epileptični napad, počeo je da gubi na kilaži, da otežano diše, izgubili su mu se svi refleksi.

Maksim u aprilu puni pet godina. Ne može samostalno da drži glavu, ne može da sedi, ne pomera ruke i noge, ne govori, ne prati pogledom, hrani se putem PEG-a.

Roditelji su Maksimu radili genetiku u Nemačkoj. Na žalost, ustanovljeno je da je kod Maksima prisutna mutacija gena koja je uzrokovala metaboličko i genetsko oboljenje koje uz ionako teško stanje, dodatno otežava kliničku sliku. Sreća u nesreći je da za retku genetsku mutaciju koju Maksim ima postoji i genska terapija u Berlinu.

Za njegov napredak potrebno je omogućiti intenzivnu fizikalnu rehabilitaciju, specijalističke preglede, orofacijalnu masažu i terapije gutanja, genetsku terapiju, medikamente, suplemente i medicinski potrošni materijal, kao i sredstva za troškove puta i smeštaja u zemlji i inostranstvu.

Pored sve gore navedeno Maksimovo stanje je pogoršano i Maksim će biti hospitalizovan sledeće nedelje u bolnici Sant Joan de Deu u Španiji kako bi primio terapiju…

Maksimovi roditelji mole sve humane ljude da pomognu Maksimu da sakupi novac za genetsku terapiju ,jer je to jedini spas za njega. Da i Maksim ima srećnije i bolje detinjstvo potrebni ste mu Vi.

Slanjem SMS poruke 61 na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001495942-25

Uplatom na devizni račun: 160-6000001495995-60

IBAN: RS35160600000149599560

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom putem Pejpala na linku: Paypal

Uplatom putem kartice na linku: E-donacija

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori