KARAMEL ŠTANGLICE: Desert koji se topi u ustima
Kombinacija hrskave osnove, kremastog fila i bogatog karamel preliva čini ih savršenim za sve prilike: od dečijih rođendana do svečanih večera. Jednostavne su za pripremu, ne zahtevaju posebne veštine, a izgledaju kao iz najbolje poslastičarnice!
FOTO: Novosti
Sastojci
- 1 ½ šolje usitnjenih krekera od grahama (ili Marija keksa)
- ½ šolje otopljenog neslanog putera
Za fil:
- 450 gr krem sira (na sobnoj temperaturi)
- 1 šolja šećera
- 3 jaja
- 1 kašika vanile (pasta ili ekstrakt)
- 1 šolja karamel sosa (domaći ili kupovni)
Priprema
Pomešajte usitnjene krekere sa otopljenim puterom. Pritisnite smesu u podmazan pleh (23×33 cm). Pecite 10 minuta i ostavite da se prohladi. Umutite krem sir do glatke teksture. Dodajte šećer, pa jaja jedno po jedno. Na kraju dodajte vanilu. Sipajte kremasti fil preko kore i ravnomerno rasporedite. Pecite 25–30 minuta na 175 stepeni, dok ivice ne očvrsnu, a sredina ostane blago drhtava. Ohladite 15 minuta, prelijte karamelom i stavite u frižider najmanje 4 sata. Isecite na štanglice i poslužite. Ukrasite čokoladnim mrvicama ili čokoladnim bombonicama.
Uživajte!
RUSI OBJAVILI SPISAK NAJVEĆIH NEPRIJATELjA: Evo na kom je mestu Hrvatska
RUSKI ski list „Vzgljad“ sastavio je i u utorak objavio „Rejting neprijateljskih vlada“ kako bi pokazao razliku između država koje se svesno suprotstavljaju Rusiji i onih koje su na tu odluku „protiv njihove volje naterale spoljnopolitičke okolnosti“, prenosi Slobodna Dalmacija.
14. 11. 2025. u 16:54
ZELENSKI ALARMIRAO EVROPU: Rusija će pokrenuti veliku agresiju na kontinent, poznata i godina
UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski tvrdi da Rusija planira da pokrene veliku agresiju na evropskom kontinentu 2029. ili 2030. godine, navodeći da na to ukazuje povećana ruska proizvodnja oružja.
13. 11. 2025. u 10:54
Policija uletela na svadbu, HAPSI MLADU - a tek objašnjenje! Ovo je LUDNICA (VIDEO)
ČAK i na najlepšim svadbama ponekad se dese nepredviđene situacije, sitne greške ili čak veći incidenti.
14. 11. 2025. u 16:23
Komentari (0)