ŠTRUDLA SA MAKOM: Mirisna, mekana i puna ukusa (RECEPT)
ŠTRUDLA sa makom je pravi klasik domaće kuhinje. Uz ovaj jednostavan recept, lako ćete napraviti poslasticu koja vraća u detinjstvo i mami osmehe.
FOTO: Novosti
Testo
- 200 ml mlakog
- 200 ml mlake vode
- 200 ml ulja
- kockica svežeg kvasca
- 800 gr brašna
- 2 kašičice šećera
- 1 kašičica soli
Fil
- 600 gr mlevenog maka
- 12 kašika šećera
- 1 kesica vanil šećera
- 450 ml mleka
Za testo pomešajte mlako mleko sa mlakom vodom, dodajte kašičicu šećera i izmrvljen kvasac.
Ostavite da se kvasac aktivira, a u posebnu posudu u kojoj ćete umesiti testo sipajte brašno, kašičicu soli i kašičicu šećera.
Izmešajte, dodajte aktiviran kvasac i na kraju ulje. Sve lepo umesite, i ostavite da se testo udvostruči. Za to vreme napravite fil. U mleko dodajte šećer i vanil šećer, stavite da provri , sklonite sa ringle i dodajte mak.
Kuvajte koji minut na tihoj vatri dok se ne zgusne, i ostavite da se fil ohladi.
Nadošlo testo premesite, podelite na 4 dela i svaki deo oklagijom rastanjite u pravugaonik. Fil podelite na 4 dela, premažite preko testa, urolajte i stavite u prethodno nauljenu tepsiju.
Ostavite 10tak minuta da odmara, premažite žumancetom u koje ste dodali par kašika mleka i pecite u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni.
Prijatno!
VELIKI STRAH ZAVLADAO U EVROPI Zelenskog upozoravaju: "Ništa ne potpisuj"
EVROPSKI čelnici potajno savetuju ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da bude oprezan povodom napora Sjedinjenih Država da postignu mirovni sporazum sa Rusijom.
07. 12. 2025. u 08:38
NOVI DETALjI U ISTRAZI, ZAVRŠENO VEŠTAČENjE VOZILA Otkriveno kako je došlo do nesreće u kojoj su poginuli Ana Radović i Aleksandar
OTKRIVENI su novi detalji iz istrage tragične saobraćajne nesreće u kojoj su stradali Ana Radović (20) i Aleksandar Masalušić (37).
07. 12. 2025. u 07:16
DRSKO: Jelisaveta Orašanin BEZ DONjEG VEŠA šeta ulicom (FOTO)
GLUMICA Jelisaveta Orašanin ponovo je privukla svu pažnju kada se pojavila u kombinaciji koja je izazvala pravu buru na mrežama.
06. 12. 2025. u 20:35
Komentari (0)