TORTA SA GRIZOM, PUDINGOM I PIŠKOTAMA: Kremasta, jeftina, ne peče se
Ako volite jeftine torte, a uz to i čokoladne torte koje se ne peku, ovo je odlična kremasta poslastica za vas.
Foto: Printskrin Youtube
Sastojci:
- oko 200g piškota
- 100ml mleka
Fil 1:
- 12 kašika griza
- 1l mleka
- pola margarina (125g) ili maslaca
- 4-5 kašika šećera
- 3 žumanca
Fil 2:
- 4 pudinga od čokolade
- 1l mleka
- pola margarina ili maslaca (125g)
- oko 4-5 kašika šećera
Priprema:
Prvi fil - u šerpu sa mlekom dodajte jaja i griz pa zakuvajte uz stalno mešanje. Dodajte šećer po ukusu. Griz treba dobro da se ukuva. U kuvan griz dodajte margarin i mešajte dok se ne istopi.
Drugi fil - skuvajte 4 pudinga u litar mleka. U gotov puding dodajte drugu polovinu margarina i mešajte dok se ne istopi.
U pleh ređajte piškote koje ste prvo umočili u mleko. Zatim stavite žuti pa čokoladni fil. Pospite kokosom i ostavite da se ohladi u frižideru par sati.
(stvarukusa)
Preporučujemo
RECEPT ZA VASINU TORTU: Nema lepše, ni ukusnije torte - nenadmašna je (VIDEO)
24. 03. 2025. u 11:30
LOARA TORTA: Poslastica jedinstvenog recepta, fantastičnog ukusa
13. 03. 2025. u 15:00
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
HRVATI POSLALI JASNU PORUKU: "Država nam je na pogrešnom putu!"
VEĆINA građana Hrvatske smatra da zemlja ide u pogrešnom smeru, a najviše primedbi imaju na korupciju, inflaciju, niske plate, male penzije i siromaštvo, pokazalo je decembarsko istraživanje Krobarometra, objavljeno u Dnevniku hrvatske Nove TV.
26. 12. 2025. u 12:34
Komentari (0)