NAJBOLJI RECEPT ZA OSVEŽAVAJUĆI KOLAČ TRI LEĆE KOJI SE TOPI U USTIMA: Mnogi greše u jednoj stvari pri završetku pravljenja

Novosti online

04. 09. 2023. u 10:00

Najbolji recept za kolač tri leće po mišljenju brojnih domaćica!

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ОСВЕЖАВАЈУЋИ КОЛАЧ ТРИ ЛЕЋЕ КОЈИ СЕ ТОПИ У УСТИМА: Многи греше у једној ствари при завршетку прављења

Foto: Jutjub/Printskrin/ReCePti Za DaNaS

Sastojci za biskvit:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica vanilin šećera

Sastojci za preliv:

  • 500 ml mleka
  • 6 kašika šećera
  • 1 kašičica vanilin šećera

Sastojci za fil:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 200 g kondenzovanog mleka
  • 200 g kisele pavlake

Ukras:

  • Čokoladne mrvice ili rendana čokolada

Način pripreme:

Uključite rernu da se zagreje na 180°C.

Za biskvit, odvojite belanca od žumanaca. Umutite belanca sa polovinom šećera u čvrst sneg. U drugoj posudi, umutite žumanca sa preostalim šećerom i vanilin šećerom dok ne dobijete svetlu kremastu smesu.

Dodajte sneg od belanaca u smesu žumanaca postepeno, uz nežno mešanje. Zatim, postepeno umešajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje i stavite u prethodno zagrejanu rernu. Pecite biskvit oko 15-20 minuta ili dok ne postane zlatnosmeđi.

Dok se biskvit peče, pripremite preliv tako što ćete prokuvati mleko sa šećerom i vanilom. Ostavite da se ohladi.

Za fil, umutite slatku pavlaku, kondenzovano mleko i kiselu pavlaku zajedno dok ne dobijete homogenu smesu.

Kada je biskvit pečen i ohlađen, isecite ga na tri jednaka dela.

Postavite prvi deo biskvita u odgovarajuću posudu za serviranje i natopite ga trećinom preliva.

Premažite prvi sloj biskvita sa trećinom fila. Ponovite postupak sa preostala dva dela biskvita i prelivom i filom.

Ukrasite kolač čokoladnim mrvicama ili rendanom čokoladom i ostavite ga u frižideru da se dobro ohladi i natopi prelivom pre serviranja.

(Kurir Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (2)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)