ZABORAVLJENI BOSANSKI SLATKIŠ: Tufahije su savršeno letnje slatko zadovoljstvo koje je bojle od sladoleda 100 puta
Bake su rado spremale tufahije, a mi skoro i da ne znamo kojeg su ukusa. Pored baklave, nema lepšeg slatkiša od tufahija koje morate da spremite po ovom jednostavnom receptu.
Potrebno je:
- 8 jabuka srednje veličine (oko 1,5 kg)
- 200 g šećera
- 80 g oraha
- 1 belance
- 1 limun
- 1 l vode
- 2 Vanilin šećera
Priprema: Operite i ogulite jabuke, izdubite im sredinu, a kore sačuvajte. Jabuke stavite u ključalu vodu u kojoj ste prethodno dodali 50 g šećera, 1 vanilin šećer i limunov sok. Kuvane jabuke izvadite, a u istu vodu stavite preostali šećer i kore od jabuka. Kad sirup prokuva, procedite ga i ostavite neka se ohladi.
Kuvane jabuke koje ste napunili mešavinom umućenog belanjca i mlevenih oraha i vanilin šećera u tepsiju i pecite 15 minuta na 180°C. Pečene jabuke izvadite i prelijte toplim sirupom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
DETALjNI REZULTATI: Kako su glasali žiri i publika na Evroviziji - Švajcarska pobedila, Srbija na 17. mestu
POBEDU na 68. Pesmi Evrovizije odneo je predstavnik Švajcarske Nemo sa pesmom The code, dok se naša Teya Dora našla na 17. poziciji sa 54 osvojena boda.
12. 05. 2024. u 06:55
NEĆE JEZIK NEGO PRAVO Gruhonjić se zbunio, pa spomenuo zločinca: Zovem se Dinko Šakić (VIDEO)
DINKO Gruhonjić gostovao je na bosanskom N1 gde je ponovo pomenuo Dinka Šakića.
11. 05. 2024. u 21:54
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (1)