SVINJSKI FILE U SOSU OD PEČURAKA: Recept za sočno meso i kremasti sos
Ovo jelo je pravi domaći klasik – sočni svinjski file serviran u mirisnom sosu od pečuraka. Nežno meso i kremasti sos stvaraju savršenu kombinaciju, savršenu i za porodičnu večeru i za elegantnu večeru.
FOTO: Novosti
Sastojci:
- 600 gr svinjskog filea
- 300 gr pečuraka
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 200 ml pavlake (30%)
- 150 ml povrćne ili pileće čorbe
- 2 kašike putera
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica senfa
- so i biber po ukusu
- sveži peršun za posipanje
Priprema:
Skinite kožu sa svinjskog filea i isecite ga na kriške debljine približno 2 cm. Začinite solju i biberom. Zagrejte ulje i puter u tiganju i propržite svinjski file sa obe strane dok ne porumeni (oko 2-3 minuta sa svake strane). Prebacite na tanjir. U istom tiganju propržite sitno seckani crni i beli luk. Dodajte isečene pečurke i dinstajte dok voda ne ispari i ne porumeni. Dodajte čorbu, pavlaku i senf, dobro mešajući. Kuvajte nekoliko minuta dok se sos ne zgusne. Vratite zapečene svinjske file u tiganj, pokrijte i krčkajte na laganoj vatri 10-12 minuta, dok file ne postanu sočni i mekani. Pospite svežim peršunom i poslužite sa krompirom ili pirinčem.
Prijatno!
VELIKI STRAH ZAVLADAO U EVROPI Zelenskog upozoravaju: "Ništa ne potpisuj"
EVROPSKI čelnici potajno savetuju ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da bude oprezan povodom napora Sjedinjenih Država da postignu mirovni sporazum sa Rusijom.
07. 12. 2025. u 08:38
NOVI DETALjI U ISTRAZI, ZAVRŠENO VEŠTAČENjE VOZILA Otkriveno kako je došlo do nesreće u kojoj su poginuli Ana Radović i Aleksandar
OTKRIVENI su novi detalji iz istrage tragične saobraćajne nesreće u kojoj su stradali Ana Radović (20) i Aleksandar Masalušić (37).
07. 12. 2025. u 07:16
DRSKO: Jelisaveta Orašanin BEZ DONjEG VEŠA šeta ulicom (FOTO)
GLUMICA Jelisaveta Orašanin ponovo je privukla svu pažnju kada se pojavila u kombinaciji koja je izazvala pravu buru na mrežama.
06. 12. 2025. u 20:35
Komentari (0)