ZAPEČENE TIKVICE SA PILETINOM: Ideja za ručak u poslednji čas
DANAS sa vama delimo jednostavan, brz i neodoljivo ukusan recept koji će vas oduševiti već na prvom zalogaju.
FOTO: Novosti
Sastojci
- 2 tikvice
- 300 gr belog mesa
- 4 jaja
- 150 gr kačkavalja
- 1 kisela pavlaka
- 200 ml mleka
- začin
- so
- biber
- origano
- paradajz
Priprema
Tikvice izrezati na krugove i poređati na dno vatrostalne činije.
Umutiti jaja sa pavlakom i mlekom, dodati kačkavalj, iseckano belo meso na kockice i začine. Rasporediti preko tikvica. Odozgo staviti nekoliko čeri paradajza.
Peći 30 minuta na 200 stepeni.
Poslužiti uz omiljenu salatu.
Prijatno!
Preporučujemo
HIT POSLASTICA: Kremasta torta za koju vam ne trebaju jaja ni mleko
04. 12. 2025. u 17:19
KOLAČ SA MAKOM BEZ ŠEĆERA I BRAŠNA: Zdraviji desert koji osvaja na prvi zalogaj
04. 12. 2025. u 13:04
POSNI SPIRALNI ŠTAPIĆI: Recept za brzo i jednostavno posno predjelo
04. 12. 2025. u 07:00
EKSKLUZIVNO - URANIJUM I TEŠKI METALI OTKRIVENI U TKIVU GENERALA PAVKOVIĆA: Iz italijanske laboratorije stigli rezultati analiza (FOTO)
U TUMORSKOM tkivu generala Nebojše Pavkovića, koje je 15. septembra poslato na analize u specijalizovanu laboratoriju u Italiji, pronađeni su uranijum i teški metali u ekstremno visokim koncentracijama!
29. 11. 2025. u 08:00
OTAC PADAO U NESVEST, HITNA INTERVENISALA NEKOLIKO PUTA Mučne scene na sahrani Ane Radović - Iz porodične kuće je ispratili na večni počinak
DANAS je na Zlatiborskom groblju sahranjena Ana Radović iz Čajetine, koja je poginula u teškoj sabraćajnoj nesreći na magistralnom putu kod Čačka.
28. 11. 2025. u 14:45
ĐAK NASMEJAO SRBIJU: Evo kako je na kontrolnom odgovorio na pitanje o nazivu naše HIMNE: "Detetu bih dao DESETKU"
GREŠKE iz školskih svezaka ponekad umeju da izmame najšire osmehe, što potvrđuje i situacija u kojoj se našao jedan mališana iz Srbije. Sve je počelo kada je njegova mama na internetu podelila njegove odgovore sa kontrolnog zadatka iz predmeta Svet oko nas. Jedan od njih oduševio je korisnike društvenih mreža.
05. 12. 2025. u 11:27
Komentari (0)