VARIVO OD KELJA: Odličan ručak na kašiku, kad ga spremite, imaćete ručak za dva dana

Novosti online

29. 11. 2024. u 13:00

Isto varivo možete da napravite i sa slatkim kupusom.

ВАРИВО ОД КЕЉА: Одличан ручак на кашику, кад га спремите, имаћете ручак за два дана

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 veća glavica kelja
  •  6 krompira
  • 6 čenova belog luka
  •  suva slanina, suva rebarca
  •  so

Priprema:

1. Kelj očistiti od tvrdih delova na sredini lista, oprati ga, pa staviti u vrelu vodu da se kuva oko pet minuta. Potom ga ocediti i iseći na rezance.

2. U dublju šerpu staviti krompir isečen na četvrtine, dodati sve ostale sastojke, sipati hladnu vodu tek toliko da ona prekrije namirnice, posoliti (ali oprezno zbog suvog mesa i slanine jer su oni slani) i staviti da se kuva.

3. Krčkati sve dok se meso ne skuva i kelj ne postane mekan.

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

IMAMO PROBLEM Sramno objašnjenje direktora Svetske antidoping agencije zbog slučaja Janik Siner