SAVRŠEN SPOJ SLANOG I SLATKASTOG: "Mrvljeni" brugeri, svima će se činiti da su kao iz restorana!

Novosti online

02. 02. 2024. u 12:00

MRVLjENI burgeri se lako prave, a imaju odličnu ravnotežu slanog i slatkastog ukusa. Evo kako da napravite mrvljene burgere!

САВРШЕН СПОЈ СЛАНОГ И СЛАТКАСТОГ: Мрвљени бругери, свима ће се чинити да су као из ресторана!

Foto Shutterstock

Time što se meso "mrvi" podstiče se bolja karamelizacija i hrskavost ivica. Mrvljeni burger je savršen, jer ako pustite da meso odstoji par minuta, upiće sve sastojke u sebe.

Sastojci:

* 250 g mlevenog mesa

* 4 kriške sira na listiće
* 2 lepinje za hamburgere sa susamom
* 2 kisela krastavca, nasečena

 Za marinadu: 

* 2 kašike majoneza

* 1 kašika kečapa
* 1 kašika senfa
* 1 luk šalot, vrlo sitno seckan

* prstohvat šećera

* prstohvat belog luka u prahu
* 1 krastavčić, vrlo sitno isečen, plus malo soka kiselog krastavca

Recept za mrvljene burgere:

 Korak 1: 

Napravite sos:

Da biste napravili sos za mrvljene burgere, pomešajte sve sastojke osim soka od kiselog krastavca. Zatim dodajte dovoljno slanog rastvora da razblažite sos (ali ne toliko da postane tečan). Probajte i dodajte još soli ili šećera po ukusu.

 Korak 2: 

Zagrejte tiganj:

Stavite tiganj na srednju vatru i sačekajte da se zagreje. U međuvremenu podelite mleveno meso na četiri jednake loptice. Lagano spljoštite kuglice da od njih napravite debele ploške.


 Korak 3: 

Spljoštite meso u pljeskavice:

Stavite ploške u tiganj, razmaknite što je više moguće. Koristite dva tiganja ili radite u serijama ako je potrebno. Metalnom lopaticom i oklagijom (ili metalnom presom, ako je imate), razbijte ploške u tanke burgere, snažno pritiskajući i čineći ih što tanjim.

Posolite i pobiberite i pecite dva minuta, pritiskajući burgere nazad ako počnu da se dižu u sredini.


 Korak 4: 

Stavite sir:

Koristite metalnu lopaticu da podignete burgere sa tiganja i okrenite ih, začinite sa malo soli i bibera, a zatim na svaku položite krišku sira. Pecite još dva minuta, a zatim ih sklonite sa tiganja i ostavite sa strane.

 Korak 5: 

Ubacite sos:

Premažite obe isečene lepinje sosom, a zatim na svaku podlogu stavite po dve pljeskavice, stranom sa sirom nagore. Odozgo stavite narezani kiseli krastavac, stavite poklopac od lepinje i umotajte pljeskavice u foliju. Ostavite nekoliko minuta, a zatim ih odmotajte i servirajte. Uživajte u mrvljenim hamburgerima!

(StvarUkusa/Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!