POHOVANA BORANIJA: Ovako spremljeno jelo svi vole da jedu

Новости онлине

02. 04. 2025. u 16:00

Pohovana boranija je savršena bilo kao prilog ili predjelo. Vrlo se lako pravi.

ПОХОВАНА БОРАНИЈА: Овако спремљено јело сви воле да једу

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 450 g zelene boranije, isečeni krajevi
  • 400 g brašna
  • 120 ml piva
  • 1 3/4 kašičice soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/4 kašičice belog luka u prahu
  • 1/4 kašičice luka u prahu
  • ulje za prženje
  • 1 kašika svežeg peršuna seckanog

Priprema:

Kako biste napravili boraniju na ovaj način, prvo zagrejte dva prsta ulja u dubokom loncu. Premažite mahune boranije brašnom i otresite višak. U srednjoj posudi pomešajte preostalo brašno, pivo, so, biber, beli luk u prahu i crni luk u prahu.

Ubacite boraniju u testo, komad po komad, pa pržite 8-10 mahuna dok ne porumene, oko 3-4 minuta. Kada je ispržite, pospite peršunom i servirajte.

(stvarukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.

07. 12. 2025. u 11:41

Komentari (0)

Ćerka Luke Modrića više liči na Luku Modrića - od Luke Modrića (FOTO)