DŽEM OD MALINA: Po provereno dobrom receptu, bez konzervansa, od samo dva sastojka

Novosti online

09. 07. 2024. u 14:00

Malina je niskokalorično voće, te je idealna za dijetetski način ishrane. Sadrži veliku količinu vlakana, obiluje antioksidativnim jedinjenjima, uključujući visok nivo vitamina C, kvercetina i elagične kiseline.

ЏЕМ ОД МАЛИНА: По проверено добром рецепту, без конзерванса, од само два састојка

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1,7 kg svežih malina
  • 500 g kristal šećera

Priprema:

Oprane maline staviti u šerpu i preko njih posuti šećer. Kuvati do željene gustine uz neprestano mešanje. Optimalno oko 45 minuta. Vruć džem stavljati u prethodno zagrejane tegle. Zatim lepo zatvoriti, vratiti u rernu 90 minuta na 90 stepeni. Nakon toga rernu isključiti, a tegle ostaviti da prenoće i vaš džem je spreman!

(Still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAZNAJEMO: Zaista Marsa Matrouh, ili Egipatski Maldivi, najtraženija ovog leta!