DOMAĆE GUMENE BOMBONE: Napravite zdravu verziju bez šećera i aditiva - deca ih posebno vole
Za domaće gumene bombone vam ne treba mnogo šećera niti aditiva. Ako ih vaši klinci obožavaju, ponudite im zdraviju verziju.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 375 ml soka po izboru
- 3 kašike javorovog sirupa
- 4 i po kašike želatina u prahu
- 3 kašičice praha po vašem izboru (mača prah, asai prah, agar prah..)
Priprema:
U manjoj šerpi zagrejte sok i javorov sirup zajedno (ne kuvajte). Smanjite toplotu i dodajte prah po izboru. Dobro promešati. Dodajte želatin u prahu i mešajte dok se potpuno ne rastvori. Skloniti sa vatre i procediti smesu kroz sito. Pažljivo sipajte smesu u silikonski kalup. Stavite u frižider da se stegne oko 15 minuta. Nakon toga izvadite bombone iz kalupa. Čuvajte do 3 nedelje u frižideru u zatvorenoj posudi. Za gumene bombone različitih boja, ponovite ovu metodu tri puta, ali svaki put sa različitom vrstom soka.
(Stvarukusa/mondo)
Preporučujemo
TUFAHIJE - NAPRAVITE OBAVEZNO: Da li uopšte postoji neko ko ne voli ovaj kolač
26. 12. 2023. u 16:21
EKSKLUZIVNO - URANIJUM I TEŠKI METALI OTKRIVENI U TKIVU GENERALA PAVKOVIĆA: Iz italijanske laboratorije stigli rezultati analiza (FOTO)
U TUMORSKOM tkivu generala Nebojše Pavkovića, koje je 15. septembra poslato na analize u specijalizovanu laboratoriju u Italiji, pronađeni su uranijum i teški metali u ekstremno visokim koncentracijama!
29. 11. 2025. u 08:00
OTAC PADAO U NESVEST, HITNA INTERVENISALA NEKOLIKO PUTA Mučne scene na sahrani Ane Radović - Iz porodične kuće je ispratili na večni počinak
DANAS je na Zlatiborskom groblju sahranjena Ana Radović iz Čajetine, koja je poginula u teškoj sabraćajnoj nesreći na magistralnom putu kod Čačka.
28. 11. 2025. u 14:45
TRAMP UKRAO ŠOU NA ŽREBU ZA SP: Scena koja je obišla svet - Melanija nije krila oduševljenje (VIDEO)
AMERIČKI predsednik Donald Tramp bio je u centru pažnje na izvlačenju grupa za Svetsko fudbalsko prvenstvo 2026. godine, gde je izveo svoj poznati YMCA ples i primio prvu FIFA-inu nagradu za mir.
06. 12. 2025. u 10:31
Komentari (0)