E, OVO STVARNO MORATE DA PROBATE: Pikantni kukuruzni hleb, zaista božanstvenog ukusa
OVAJ hleb je toliko ukusan da ćete ga smazati u rekordnom roku, a dodaci u njemu su sasvim dovoljni da ga jedete samostalno s jogurtom.
Potrebno:
* 2 jajeta
* 4 dl jogurta
* 60 g maslaca
* 300 g kukuruznog brašna
* 100 g pšeničnog brašna
* 1 prašak za pecivo
* 2 kašičice soli
* 2 ljute papričice
* 150 g crnog luka
* 200 g kukuruza šećerca
* 100 g parmezana
Priprema:
1. U većoj zdeli umutite jaja, pa umešajte jogurt i rastopljeni maslac. Dodajte brašno, prašak za pecivo i posolite.
2. Ljutim papričicama odstranite semenke i sitno ih naseckajte, a luk izrendajte i prodinstajte na malo masnoće. Sve to dodajte navedenim namirnicama zajedno s kukuruzom i narendanim parmezanom. Sve dobro promešajte da dobijete glatko testo, dobro ga izradite i stavite u namašćenu i brašnom posutu tepsiju.
3. Hleb pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 45 minuta.
4. Nakon pečenja ga ostavite da prekriven krpom odstoji u tepsiji oko 10 minuta, a zatim ga izvadite i poslužite kad se ohladi.
(Stil)
ZELENSKI SAZVAO ČITAV GENERALŠTAB: Izdao hitno naređenje, tek sada sledi haos na frontu u Ukrajini
UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski hitno je sazvao sastanak sa visoko pozicioniranim zvaničnicima Generalštaba i vojske zbog situacije na frontu, navodi britanski ekspert Aleksandar Merkuris na svom blogu na Jutjubu.
04. 05. 2024. u 20:06
U NEDOUMICI STE? "Vaskrse" ili "voskrese"? Ovako se pravilno čestita Uskrs ili Vaskrs?
U SUSRET najvećem pravoslavnom prazniku, pokušaćemo da razbijemo nedoumice oko toga kako je pravilno čestitati Uskrs odnosno Vaskrs.
04. 05. 2024. u 21:16
POSLE OPTUŽBI DA KRIJE NACIONALNOST I VEROISPOVEST: "Ja sam Srpkinja, krstiću sina u Hramu!" Maja Berović o PRAVOM imenu i poreklu
"JA SAM Srpkinja i ponosim se time!"
01. 05. 2024. u 13:14
Komentari (0)