MOŽE BITI POSNA I MRSNA - VALDORF: Savršena salata od celera

Novosti online

17. 12. 2023. u 10:30

POSEBAN ukus celera dopunjen je kiselim jabukama. Ako želite posnu salatu ne stavljajte kiselu pavlaku već samo posni majonez.

МОЖЕ БИТИ ПОСНА И МРСНА - ВАЛДОРФ: Савршена салата од целера

Foto Shutterstock

Potrebno:

* koren celera, 400 g

* jabuke, kisele, 2 komada
* limun, 1
* orasi,100 g
* majonez, posni ili mrsni, 200 g
* kisela pavlaka, 2 kašike
* so, po ukusu
* biber, po ukusu

Priprema:

- Oljuštite koren celera i jabuke, pa celer narendajte na tanko rende, a jabuke isecite na sitnije kocke. Sve pospite sokom od limuna, dodajte krupno seckane orahe i dobro promešajte. Posolite i pobiberite, pa prelijte mešavinom majoneza i kisele pavlake koje ste sjedinili mešanjem. Umesto majoneza i pavlake možete upotrebiti samo maslinovo ulje. Pre serviranja salatu ukrasite sa malo seckanih oraha.

(Žena, Super recepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao