PRELIV OD MEDA ZA SAVRŠEN UKUS: Slana baklava sa feta sirom

Novosti online

21. 12. 2023. u 16:30

NEOBIČNA kombinacija sastojaka će svakoga oduševiti, slana baklava sa feta sirom i medom se pravi lako i brzo .

ПРЕЛИВ ОД МЕДА ЗА САВРШЕН УКУС: Слана баклава са фета сиром

Foto Shutterstock

Nekada se baklava služila samo carevima i nije znao svako da je napravi. Mi vam donosimo sjajan recpet za slanu baklavu sa feta sirom, medom i džemom. A nećete pogrešiti ako je poslužite na slavi ili za praznike. Ovu slanu baklavu možete da naprvite i u posnoj verziji, samo mrsne namirnice zamenite posnim.

Potrebno:

* 1 pakovanje kora za pitu 

* 230 g feta sira 
* 200 g putera 
* malo džema od smokvi 
* 3 kašike seckanog vlašca 
* 50 g kikirikija 
* med 

Recept za slanu baklavu sa feta sirom:

Kore ređajte jednu na drugu i onda presicite na pola. Jednu polovinu vratite u kesu, a drugu ćete koristiti. Svaku koru premažite istopljenim puterom, sem poslednje. Poslednju koru premažite džemom, pa pospite seckanim kikirikijem, vlašcem, pa posolite i pobiberite. Poređajte fetu po dužini, ali samo na ivicu i urolajte. Isecite na manje parčiće i poređajte u kalup za mafine koji ste prethodno premazali istopljenim puterom. Slanu baklavu opet premažite istopljenim puterom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta. Vruću slanu baklavu prelijte medom dok je vruća.

(StvarUkusa/Mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)