RECEPT ZA POSNI HLEB: Mekan kao duša, a pun ukusnih semenki

Новости онлине

11. 12. 2024. u 07:00

Posni hlebovi su pravo olakšanje zbog njihove brze i jednostavne pripreme.

РЕЦЕПТ ЗА ПОСНИ ХЛЕБ: Мекан као душа, а пун укусних семенки

Foto: Shutterstock

To nikako ne umanjuje njihov fantastičan ukus. U to se lako možete uveriti, zahvaljujući ovom receptu.

Sastojci:

  • 200g crnog brašna i oko 300 g belog brašna
  • 1 kesica kvasca
  • so 
  • dve čaše tople vode
  • malo šećera
  • kašika susama i kašika lana
  •  

Priprema:

U toplu vodu dodajte kvasac, malo promešajte, pa dodajte so, šećer i brašno.

Mešajte smesu dok ne dobijete glatko testo.

U toku mešanja dodajte semenke i umesite ih u testo.

Ostavite barem 30 minuta da se udvostruči, a zatim u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, pecite 20 minuta.

(trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.

07. 12. 2025. u 11:41

Komentari (0)

HRVATSKA U ŠOKU: Evo šta su grobari iz Beograda uradili Bed blu bojsima, navijačima FK Dinamo Zagreb! (FOTO)