AJVAR OD ZELENOG PARADAJZA: Bolji i ukusniji od svake druge zimnice

Новости онлине

08. 10. 2024. u 13:00

Ajvar od zelenog paradajza ide uz sva jela, pogotovo pečenja, može iznenađujuće dugo da traje. Posle otvaranja najbolje je da teglu držite u frižideru.

АЈВАР ОД ЗЕЛЕНОГ ПАРАДАЈЗА: Бољи и укуснији од сваке друге зимнице

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • zeleni paradajz 3 kg
  • mesnate crvene babure 20 kom
  • crni luk 3 glavice
  • beli luk 1 glavica
  • ulje 100 ml
  • so 60 g na 1 kg upržene smese
  • konzervans po potrebi

Priprema:

Povrće očistite, operite, isecite i dinstajte u šerpi u sopstvenom soku dok ne omekša, pa ga ispasirajte. Smesu kuvajte u čistoj šerpi kao pekmez. Kada počne da se zgušnjava, dodajte ulje i so, pa nastavite dok se dobro ne uprži. Ukuvanu smesu sipajte u zagrejane tegle, stavite u mlaku rernu da se uhvati tanka korica, te poprašite konzervansom i zatvorite.

(superrecepti/žena)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OSUĐENI ZA UBISTVO STARCA U ZATVORU PADINSKA SKELA: Zrna saosećanja nemaju, izrečene višegodišnje kazne

OSUĐENI ZA UBISTVO STARCA U ZATVORU PADINSKA SKELA: Zrna saosećanja nemaju, izrečene višegodišnje kazne

SREĆKO Stefanović (22), Saša Stanković (22) i Dalibor Petrović (24) oglašeni su danas krivim u Višem sudu u Beogradu za teško ubistvo Stanimira Brajkovića (74) na bezobziran i nasilnički način u zatvoru Padinska Skela početkom februara 2024. godine. Ovom prvostepenom presudom Stefanović je osuđen na 19 godina zatvora, a Stanković i Petrović na po 18 godina.

11. 12. 2025. u 16:22

Komentari (0)

BIO JE MILJENIK ŽENA: Gde je danas Nebojša Bakočević?