DOMAĆE gurmanske pljeskavice kakve niste još probali (VIDEO)
UKOLIKO još niste odlučili šta ćete za subotnji ručak, domaće gurmanske pljeskavice su pravo rešenje za vas
Baka sa kanala Bakina kuhinja ima ukusan predlog za danas koji ćete obožavati, a ne oduzima puno vremena.
GURMANSKE PLjESKAVICE - potrebno je:
300.300 gr mlevenog mesa može mešavina
malo suve domaće slanine
1 zelena paprika može ljuta
1 kašika prezli
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 kašičica mlevene paprike crnene
seckan peršunov list
malo rendanog kačkavalja
so..biber
GURMANSKE PLjESKAVICE - priprema:
Iseckati slaninicu na sitne kockice kao i luk crni i beli što sitnije. Papriku isecite na trakice pa na kockice.
Ako ne želite da bude ljuto to izbegnite ili izvadite u sredinu seme i žile. U tiganj ispržiti slaninu da pusti masnoću, tu ubaciti luk i papriku i malo propržiti da malo omekne.
Ubaciti soli, bibera. ml. papriku i malo rendanog kačkavalju. Prohlađeno ubaciti u meso. Dodati jaje, prezle i peršunov list. Sve dobro izjednačiti. Ruke malo pouljiti pa praviti manje pljeskavice i ređati u pleh. Odozgo staviti po malo rendanog kačkavalja i mali listić suve slanine. Peći na 200 stepeni C oko 40 min. Uživajte u savršenstvu ukusa..predobro..
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost
Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.
10. 05. 2024. u 16:45
VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom
MESTO gde pustinjski pejzaži oživljavaju avanturistički duh, a Sredozemno more poziva na potpuno opuštanje.
13. 05. 2024. u 11:46
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (0)