DANAS PRAVIMO MUSAKU SA TIKVICAMA: Prolećni ručak koji volimo (VIDEO)

Kristina Ljubisavljević

28. 05. 2023. u 12:00

RECEPT za musaku sa tikvicama koja se priprema brzo i jednostavno

ДАНАС ПРАВИМО МУСАКУ СА ТИКВИЦАМА: Пролећни ручак који волимо (ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 2 veće tikvice
  • 350-400 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 jaja
  • 200 g kisele pavlake
  • 100 ml mleka
  • 4 kašike rendanog kačkavalja
  • malo suve slanine (nije obaveza)
  • so..biber
  • crvena mlevena paprika
  • 3 čena belog luka

Priprema:

Tikvice oguliti i iseći na tanje lističe. Posoliti i ostaviti 15 min. pa ocediti tečnost. Meso ispržiti na glavici crnog luka koju ste iseckali i malo ulja. Dodati seckan beli luk, so biber, papriku može i malo ljute tucane paprike po želji. Sve izjednačiti.

Podmazati pleh 35x25 cm. Poređati na dno pola tikvica. pa istresti preko njih celokupno meso i prektiti drugom polovinom tikvica. Jaja razbiti, dodati pavlaku, mleko i rendan kačkavalj. Sve dobro izmešati, pa preliti tikvice.

Po želji pri vrhu poređati listiće suve slanine. Peći na 220 stepeni C oko sat vremena. Prijatno!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.

07. 12. 2025. u 11:41

Komentari (0)

Nova oprema za školu, bolji uslovi za talente: Fondacija Mozzart verna podrška obrazovanju