RECEPT ZA ROLOVANU PRASETINU: Pravi gurmanski ručak
ROLOVANA PRASETINA je ukusna kada je topla, ali je divna i kao hladna
Ovo je savršen recept za zaposlene domaćice koje, kada ispeku meso, mogu da ga služe uz drugi prilog narednih nekoliko dana.
Sastojci:
- rolovano svinjsko meso (jedan veći komad)
- 30 ml maslinovog ulja
- kašika mlevene paprike
- čen belog luka
- kašika meda
- kašičica majčine dušice
- so, biber
- šolja crnog vina
Priprema:
Napravite marinadu za rolovano meso, tako što ćete u činiji pomešate sve začine, dodajte maslinovo ulje, usitnjen beli luk, stavite med i promešajte. Pripremljenom marinadom dobro utrljajte meso sa svih strana, čak i ispod mreže kojom je pričvršćeno. Stavite u frižider da odstoji oko dva sata, a pre pečenja meso treba da odstoji 30 minuta na sobnoj temperaturi. Zatim ga prebacite u tepsiju, sipajte crno vino i pokrijte alu-folijom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni, oko dva sata. Zatim skinite foliju, pa pecite još 10 minuta na jačoj temperaturi, dok meso ne dobije zlatnu koricu. Pre serviranja skinite mrežu i isecite na parčiće.
Preporučujemo
ŠTA JE RUSKI PLAN “N”: Ukrajina bi mogla da ostane bez nekoliko važnih oblasti ukoliko Moskva uspe (VIDEO)
NjIHOV primarni cilj je zaštita ruskih pograničnih regiona, kao što je Belgorod, ali sekundarni ciljevi su zauzimanje Harkova, Sumija i Dnjepropetrovska.
26. 04. 2024. u 20:00
TEŠKE VESTI IZ VAŠINGTONA STIGLE U KIJEV: Nema više "patriota" za Ukrajinu
VAŠINGTON još nema besplatne sisteme protivvazdušne odbrane "patriot" koji bi mogli da budu prebačeni u Ukrajinu, proizilazi iz intervjua sa američkim savetnikom za nacionalnu bezbednost Džejkom Salivanom za MSNBC.
26. 04. 2024. u 19:17
LjUDI SE ČUDE: Žika prima OGROMNU penziju - "službenik tri puta proveravao, nije mogao da veruje"
"TAJNA je u tome što je mene pokojni Aleksandar Tijanić naučio da to tako radim..."
26. 04. 2024. u 22:32
Komentari (0)