SOČNI KOLAČ PRELIVEN ČOKOLADOM: Poslastica posle koje ćete polizati prste (FOTO/VIDEO)
OVAJ recept obožavaće svi sladokusci
Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic
Za spremanje kolača nije potrebno mnogo vremena, a imaćete ukusnu poslasticu kad god poželite.
Sočni kolač sa čokoladom - sastojci:
3 jajeta
3 kašike brašna
1 kašičice praška za pecivo
100 gr suvog grožđa
100 gr milka čokolade
200 ml slatke pavlake
50 ml ulja
korica limuna i narandže
Sočni kolač sa čokoladom - priprema:
Umutiti jaja, dodati brašno sa praškom za pecivo (prosejati), dodati suvo grožđe, ulje i sve izjednačiti.
Manji pleh podmazati uljem i posuti brašnom, pa izliti testo i izjednačiti. Peći na 200 stepeni oko 35 min.
Malo prohladiti i iseći na kocke i malo čačkalicom izbockati. Slatku pavlaku ugrejati do vrenja i ubaciti kocke čokolade i istopiti.
Skloniti sa šporeta pa malo mikserom izjednačiti. Preliti kolač da lepo upije. Sasvim prohladiti i sladiti se.
Prijatno!
Preporučujemo
VELIKO UPOZORENjE VUČIĆA: Za godinu i po dana suočićemo se sa velikim ratom, niko više ne želi da sluša drugu stranu
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, na forumu "GLOBSEC BELTALKS: Beogradski ekonomski razgovori", da više nema racionalnosti u međunarodnoj politici i da se uskoro sprema veliki sukob.
09. 12. 2025. u 20:57
NOVO REŠENjE ZA UKRAJINU: Evropa pravi plan u slučaju da se SAD povuku iz konflikta
EVROPSKE diplomate pripremaju scenario podrške Ukrajini u slučaju povlačenja SAD iz konflikta, prenosi Blumberg, pozivajući se na izvore.
07. 12. 2025. u 13:19
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića
DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.
07. 12. 2025. u 11:41
Komentari (0)