ŠOJGU JEDNOM IZJAVOM UTERAO STRAH U KOSTI NEPRIJATELJU: Pogledajte o kom oružju je govorio Putinov ministar odbrane (VIDEO)

Novosti online

21. 05. 2021. u 20:58

MINISTAR odbrane Rusije Sergej Šojgu je uporedio najnovije ruske laserske borbene sisteme "Peresvet" sa svetlećim mačevima, prikazanim u naučno-fantastičnoj svemirskoj sagi „Ratovi zvezda“.

ШОЈГУ ЈЕДНОМ ИЗЈАВОМ УТЕРАО СТРАХ У КОСТИ НЕПРИЈАТЕЉУ: Погледајте о ком оружју је говорио Путинов министар одбране (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

- Sećate se, pre 20 godina to je bila fikcija – u naučno-fantastičnim filmovima se bore laserskim mačevima. Danas je to stvarnost. To su kompleksi "Peresvet", koji su sa jedne strane već deo naoružanja, a sa druge strane se i dalje radi na njihovom razvoju. To je veliko polje naučne delatnosti - rekao je Šojgu, obraćajući se učesnicima ruskog obrazovnog maratona "Novo znanje".

On je podsetio da ruska vojska nastavlja da se oprema raketnim kompleksima „Avangard“, a u toku su i testiranja hipersonične rakete "Cirkon".

Predsednik Rusije Vladimir Putin je prvi put najavio najnovije tipove ruskog strateškog naoružanja, među kojima je bio i borbeni laser „Peresvet“, u obraćanju Federalnoj skupštini 1. marta 2018. godine.

Nakon toga je ministar odbrane Rusije saopštio da su kompleksi „Peresvet“ od 1. decembra 2018. godine postali deo naoružanja ruske vojske.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)