KOVID U FRANCUSKOJ: U jednom danu smanjili broj zaraženih za blizu 350.000

G.Č.

20. 05. 2021. u 22:55

DOK se Francuzi tiskaju u tek otvorenim baštama restorana, broj pacijenata od kovida u bolnicama u ovoj zemlji nastavlja da opada. Lekari upozoravaju da je ublažavanje mera uslovno i da može da dođe do pogoršanja situacije ukoliko se ne bude poštovala distanca.

КОВИД У ФРАНЦУСКОЈ: У једном дану сманјили број заражених за близу 350.000

Foto AP

Za jedan dan, broj pacijenata se smanjio za 597 na 20.750. Od toga, na reanimaciji je sada manje 93 ljudi, pa se na intezivnoj nezi trenutno nalazi 3.769 osoba.

U četvrtak, od korone je u Francuskoj umrlo 133 ljudi.

Procenat pozitivnih spao je na 4 odsto od ukupnog broja testiranih.

Zanimljivo je da su Francuzi u četvrtak smanjili za čak 348.846 broj ukupno obolelih zbog precenjenog broja u poslednja tri meseca. Istovremeno je broj zaraženih na sto hiljada stanovnika revidiran sa 148 na 124.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi