PESKOV JASAN: Medvedčuk je jedini ukrajinski političar koji se zalaže za normalizaciju odnosa sa Rusijom!

Novosti onlajn

14. 05. 2021. u 12:43

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin smatra da je lider ukrajinske partije „Opoziciona platforma – za život“ Viktor Medvedčuk, kojeg Kijev sumnjiči za veleizdaju i proneveru nacionalnih resursa na Krimu, jedan od retkih ukrajinskih političara koji se na delu zalaže za normalizaciju odnosa sa Rusijom, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ПЕСКОВ ЈАСАН: Медведчук је једини украјински политичар који се залаже за нормализацију односа са Русијом!

Foto AP

Podsetimo,  Okružni sud u Kijevu je odredio Medvedčuku kućni pritvor do 9. jula. Pored toga, sud je obavezao Medvedčuka da preda strane pasoše i da nosi elektronsku nanogicu, da se uzdrži od komunikacije sa svedocima slučaja, kao i da se pojavi na sudu i pred istražiteljem na njihov zahtev.

Upitan  da li u Kremlju prate proces protiv ovog opozicionog političara i kako bi opisali njegov odnos s Putinom, Peskov kaže:

- Oni se poznaju, sretali su se više puta. Medvedčuk na delu, a ne na rečima sprovodi ono za šta se zalaže. Ponavljam, on je ukrajinski političar.

Peskov je dodao da u Kremlju prate razvoj situacije ali da nemaju nameri da se mešaju.

- Nadamo se samo da nije reč o lovu na veštice - dodao je Peskov.

Iste optužbe kao protiv Medvedčuka pokrenute su i protiv njegovog partijskog kolege Tarasa Kozaka.

U februaru je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski ukazom stavio na snagu odluku Saveta nacionalne bezbednosti i odbrane o uvođenju sankcija na pet godina protiv televizija „112 Ukraina“, „Njuzvan“ i „ZIK“ i poslanika Vrhovne rade iz frakcije „Opoziciona platforma – za život“ Tarasa Kozaka, vlasnika pomenutih televizija.

V kanali su prestali da se emituju, ali su ostali dostupni na Jutjubu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)