ESKALACIJA NASILJA U IZRAELU: Krvavi sukobi Arapa i Jevreja u Haifi, demoliraju lokale i pale automobile (VIDEO)

Novosti online

12. 05. 2021. u 21:23

NAKON sukoba u Jerusalimu i Lodu, večeras je došlo do krvavih sukoba na ulicama Haife. Iz ovog grada večeras dolaze uznemirujući snimci na kojima se može videti eskalacija nasilja između izraelskih Arapa i Jevreja.

ЕСКАЛАЦИЈА НАСИЉА У ИЗРАЕЛУ: Крвави сукоби Арапа и Јевреја у Хаифи, демолирају локале и пале аутомобиле (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Ružne scene razbijanja radnji, paljenja autombila, tuče postale su svakodnevica. Što se raketni napadi pojačavaju, povećava se i nasilje.

Osim Arapskih Izraelaca na ulice su izšali i mladi Jevreji pre svega navijači koji su krenuli u napad na prodavnice u vlasništvu arpaskih Izraelaca. Na udaru su se našle radnje u četvrti Bat lam u Tel Avivu.

Takođe jevrejski mladići su na ulici napadali i automobile i vozače koji su im se učinili da izgledaju kao Arapi.

Izraelske bezbednosne službe strahuju od ovih protesta i nasilja pokušavajući da spreče jer smatraju da okvave scene nasilja koje nisu viđene od 1948. godine mogu dovesti do nestabilnosti koju bi Hamas mogao da iskoristi u destabilizaciji Izraela.

Nakon masovnih, nasilnih protesta u gradu Lod, u centralnom Izraelu nedaleko od Tel Aviva, policija je za večeras najavila uvođenje policijskog časa od 20 časova do ujutru u 4 sata, kako bi se sprečilo da i treća noć zaredom protekne u nasilju na ulicama.

Izlazak iz kuće tokom policijskog časa biće tolerisan samo ako građani moraju do skloništa zbog raketnih napada ili uz odobrenje vlasti zbog hitnog slučaja.

Vanredno stanje u Lodu je proglašeno nakon sinoćnjih nereda, tokom kojih su podmetani požari u sinagoge i paljeni automobil i privatne radnje. Otac i ćerka su poginuli kada je raketa iz Gaze pogodila njihovo dvorište, preneo je Gardijan.

Iz jedne zapaljene sinagoge muškarci su izvukli svitke Tore, a vatra je oštetila mnoge svete spise.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IZRAEL NOĆAS RAKETAMA GAĐAO SIRIJU: Na meti bile lokacije protivvazdušne odbrane