NEVIN 43 GODINE U ZATVORU: Svedočenje jedne žene mu uništilo život i ako bude pušten, oboriće neslavni rekord (VIDEO)

Novosti online

11. 05. 2021. u 21:46

KEVIN Strikland (61) iz Kanzas Sitija, proveo je nedužan 43 godine u zatvoru, po optužbama za trostruko ubistvo, ali bi uskoro trebalo da se nađe na slobodi.

НЕВИН 43 ГОДИНЕ У ЗАТВОРУ: Сведочење једне жене му уништило живот и ако буде пуштен, обориће неславни рекорд (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Iako je još 1979. godine oslobođen optužbi na svom prvom suđenju, porota ga je proglasila krivim dva meseca kasnije.

Prošlog novembra, list Kanzas siti star je objavio priču da su dva muškarca, koja su se u aprilu 1978. godine izjasnila krivim u slučaju ubistava, saopštila da Strikland nije bio sa njima u trenutku zločina, što je navelo tužioca okruga DŽekson da se time pozabavi.

To je dovelo do izveštaja kojim su tužioci zahtevali hitno puštanje Kevina Striklanda na slobodu jer se slučaj uglavnom oslanjao na svedočenje, sada već pokojne, Sintije Daglas, koja je ipak promenila iskaz pre nego što je umrla 2015. godine.

Ukoliko bude oslobođen, Strikland će oboriti neslavan rekord - biće osuđenik koji je proveo najviše vremena u zatvoru potpuno nevin u istoriji SAD, prenosi NJujork post.

Kako se navodi, Sintija Daglas, koja je takođe bila ranjena tokom ubistava, bila je jedini dokaz koji je povezivao Striklanda sa zločinima.

- Bila sam jedini svedok i tada nisu bile jasne mnoge stvari, ali sada znam više i želim da mu pomognem, ako mogu - saopštila je Daglasova pre nekoliko godina.

Tokom suđenja, tužioci su tvrdili da je on imao pištolj, međutim, nisu pronađeni nikakvi odgovarajući otisci. Nova forenzička analiza je pokazala da jedini otisak sa oružja ne pripada Striklandu.

- Ovo je neverovatna greška koju moramo da ispravimo. Svi koji su ponovo pregledali slučaj se slažu da on mora da bude oslobođen - rečeno je iz Kabineta tužioca okruga DŽekson.

Strikland je tokom svih ovih godina tvrdio da je nevin, a čak su i dvojica drugih osuđenika tvrdila da on nije umešan, kao i još jedan muškarac protiv koga nije nikada podignuta optužnica.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)