UBIJENO NAJMANJE 20 OPERATIVACA HAMASA: Izrael šalje rezervnu bateriju sistema „Gvozdena kupola“ u Pojas Gaze

Novosti onlajn

11. 05. 2021. u 18:55

NAJMANjE 20 palestinskih ekstremista ubijeno je u izraelskim napadima na vojne ciljeve u Pojasu Gaze u poslednja 24 časa, saopštio je na brifingu predstavnik armije Izraela Džonatan Konrikus.

УБИЈЕНО НАЈМАЊЕ 20 ОПЕРАТИВАЦА ХАМАСА: Израел шаље резервну батерију система „Гвоздена купола“ у Појас Газе

Foto: EPA

- Po ocenama izraelske vojske, najmanje 20 operativaca HAMASA i „Islamskog džihada“ bilo je ubijeno u napadu na ekstremiste u Pojasu Gaze. Tokom operacije, 80 aviona, uključujući najnoviji F-35, učestvovalo je u istovremenom napadu na 150 lansirnih sistema operatera HAMASa u Pojasu Gaze koji su bili sakriveni među civilnim objektima - rekao je Konrikus.

- Izrael šalje rezervnu bateriju sistema PVO „Gvozdena kupola“ u Pojas Gaze - dodao je on, naglasivši da je rano prognozirati kada će operacija biti završena.

Gaza je u ponedeljak ispalila stotine raketa na Izrael, samo nekoliko sati nakon što je radikalna grupa Hamas dala ultimatum Izraelu da povuče vojnike iz područja džamije Al-Aksa i naselja Stari grad u istočnom Jerusalimu. Kao odgovor, Izrael je izveo seriju vazdušnih napada na Hamas i objekte Islamskog džihada.

Raketni napadi usledili su usred naglog porasta napetosti nakon presude izraelskog suda o proterivanju nekoliko palestinskih porodica iz Jerusalima.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba