HAOS U POJASU GAZE: Ministar odbrane Ganc - Nastavljamo raketiranje; Hamas - Ako nastavite i mi ćemo! (FOTO)

Tanjug

10. 05. 2021. u 23:45

IZRAELSKI ministar odbrane Beni Ganc najavio je večeras da će Izrael nastaviti da bombarduje Pojas Gaze kako bi "ponovo uspostavio mir", dok je Hamas zapretio da će u tom slučaju uzvratiti istom merom.

ХАОС У ПОЈАСУ ГАЗЕ: Министар одбране Ганц - Настављамо ракетирање; Хамас - Ако наставите и ми ћемо! (ФОТО)

Foto: AP

Ganc je u video obraćanju rekao da Izrael planira seriju napada na Hamas i "druge terorističke grupe", kako bi "ponovo usporstavio dugoročan i potpuni mir". On je optužio Hamas za nasilje i negirao navode te grupe da je Izrael sprovodio nasilje nad vernicima kod džamije Al-Aksa u Jerusalimu.

“Tokom proteklih nekoliko nedelja kabinet za bezbednost je održao seriju konsultacija na osnovu kojih smo danas odobrili niz napad na Hamas i ostale terorističke organizacije", rekao je Ganc, prenosi ''Tajms of Izrael''. On je zapretio da će Hamas i njegovi lideri snositi odgoovrnost i "platiti cenu za agresiju", a da će se napadi nastaviti dok ne budu ispunjeni "operativni ciljevi" Izraela.

Istovremeno, vojno krilo Hamasa upozorilo je da će izraelsko raketiranje izazvati još napada sa Pojasa Gaze.

- Jerusalim nas je pozvao i mi smo odgovorili na poziv. Ako nastavite, i mi ćemo - poručili su u saopštenju.

Palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je ranije da je najmanje 20 osoba, među kojima i devetoro dece, poginulo večeras u Izraelskom napadu na Pojas Gaze koji je usledio nakon što je Hamas raketama gađao Jerusalim posle isteka ultimatuma upućenog izraelskoj vladi da povuče bezbednosne snage iz kruga džamije Al Aksa u tom gradu.

Agencije navode da je u izraelskim napadima povređeno više od 60 ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)