PONOVO ŠPIJUNIRAJU: Američki dronovi primećeni pored obale Krima

Novosti onlajn

07. 05. 2021. u 18:12

AMERIČKI dronovi su ponovo primećeni pored ruske granice kod Krima.

ПОНОВО ШПИЈУНИРАЈУ: Амерички дронови примећени поред обале Крима

Foto: Printscreen

Tokom današnjeg dana u rejonu Krima primećene su dve bespilotne letelice RQ-4A „Global houk“, od kojih je jedna izvela prilično neobične manevre, navodi se na Telegram kanalu časopisa koji se bavi vojnom tematikom.

Prema podacima monitoringa, jedan dron je posle ulaska u vazdušni prostor iznad Crnog mora odleteo ka južnoj obali Krima, a zatim se uputio prema Kerčkom moreuzu. Zatim je leteo duž crnomorske obale Krasnodarskog kraja, okrenuo se i sa zapada obišao poluostrvo Krim.

Drugi dron se nalazio na nebu iznad Crnog mora, kretao se drugom maršrutom i uputio se ka Novorosijsku, gde je neko vreme patrolirao kraj obale. Nakon toga je odleteo prema južnoj obali Krima i napravio okret.

U aprilu je saopšteno da je američki dron „Global houk“ izviđao duž granice Krima. Bespilotna letelica je proletela iznad Crnog mora u blizini poluostrva na visini oko 16 kilometara.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (4)

Mikiboy

07.05.2021. 19:43

Ja odavno pricam da u Americi treba postaviti tutora koji ce rukoboditi njome inace njeni milijarderi, bolesnici mogu dovesti do kataklizme.

Pilot

08.05.2021. 19:50

Pa danima ih mozete videti kako lete po vise od 20 sati ,koliko im traje let ,oko Krima pa do Socija pa nazad, pa po jugu Ukrajine. Lete na 53.ooo fita tj.oko16 km od tla. Oni te rute i prikazuju. Dan su letele dve letilice na istoj visini na horizontalnom rastojanju od oko 1,5 km. A slicnim rutama se krecu a Awaksi. Pa trebali bi Rusi da malo podmornicama da skoknu do NY. da pogledaju preko periskopa Kip slobode.