PREBACUJU ODGOVORNOST SA AMERIKE NA RUSIJU: Elena Panjina - Blinken menja teze - pokušava da crno predstavi kao belo

Novosti onlajn

06. 05. 2021. u 18:30 >> 19:01

ČLANICA Odbora za međunarodne poslove Državne dume Rusije Elena Panjina, prokomentarisala je izjavu američkog državnog sekretara Entonija Blinkena o „dva izazova za Ukrajinu“ – Rusiji i „oligarsima“ i istkla da Blinken ponovo pokušava vrši zamenu teza i odgovornost za postupke američke strane prebaci na Rusiju.

ПРЕБАЦУЈУ ОДГОВОРНОСТ СА АМЕРИКЕ НА РУСИЈУ: Елена Пањина - Блинкен мења тезе - покушава да црно представи као бело

Foto: Piksabej

Prema njenim rečima, glavnu pretnju za nezavisnost Ukrajine ne predstavlja Rusija, već Sjedinjene Američke Države, koje „od trenutka raspada SSSR-a ovu zemlju smatraju objektom spoljne kontrole“.

- Rezultat američke intervencije bilo je uništenje Ukrajine kao razvijene industrijske sile sa naprednim naučnim i inženjerskim kadrom i višestruki pad životnog standarda građana - istakla je poslanica.

Panjina je, takođe, navela da je upravo državni udar 2014. godine „odvezao ruke“ oligarsima u Ukrajini i pružio im mogućnost da „pod okriljem Sjedinjenih Američkih Država stvore lična feudalna imanja i privatne oružane grupe, koje su zatim bačene da smiruju Donbas“.

- Vidimo da Blinken ponovo pokušava da prikaže belo kao crno, da odgovornost za postupke američke strane prebaci na Rusiju. Oligarsi i korupcija su stalni pratioci ‘kolonijalne demokratije’ koju Sjedinjene Američke Države šire po celom svetu - konstatovala je Panjina. 

Ranije je Blinken na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim izjavio da se Kijev suočava sa izazovima iz dva pravca: spolja – sa Rusijom, unutra – sa korupcijom, pri čemu su oni „međusobno povezani“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)