UBIJEN NAJVEĆI MEDVED U EVROPI: Bahati princ odstrelio plemenitu životinju, skandal trese Rumuniju

Novosti online

06. 05. 2021. u 14:36

RUMUNSKA ekološka grupa "Ejdžent Grin" i austrijski VGT optužili su princa Emanuela od Lihtenštajna da je u lovu ubio najvećeg medveda u Rumuniji, moguće i najvećeg u Evropi, piše RIA Novosti.

УБИЈЕН НАЈВЕЋИ МЕДВЕД У ЕВРОПИ: Бахати принц одстрелио племениту животињу, скандал тресе Румунију

Foto: Depositphotos

Prema rumunskoj ekološkoj grupi, princ je od rumunskog Odeljenja za zaštitu životne sredine dobio dozvolu za lov na ženku medveda, koja je nanela štetu poljoprivrednicima u selu Oidula.

- Međutim, princ nije ubio ženku, već medveda koji je živeo duboko u šumi i nije se nikada približavao lokalnom stanovništvu - saopštili su iz grupe "Ejdžent Grin".

Oni dodaju da je medved po imenu Artur ustreljen u martu u zaštićenom rezervatu na Karpatima. 

- Artur je imao 17 godina, bio je najveći medved u Rumuniji i verovatno najveći u Evropskoj uniji. Očigledno je da princ nije došao da reši problem lokalnog stanovništva, već da bi ubio medveda i poneo kući najveći trofej - rekao je Gabrijel Povn, direktor "Ejdžent Grin-a".

Mrki medvedi su zaštićena vrsta uz Rumuniji, i trofejni lov je zabranjen 2016. godine u toj zemlji. Ipak, izuzeci su mogući u pojedinačnim slučajevima, kada životinja nanosi štetu lokalnom stanovništvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

doktor

06.05.2021. 14:58

Kakav banditizam i primitivizam . Ne zna se ko je gori ; Rumuni koji su to odobrili , ili Prinz koji je ubio ovu divnu zivitinju . Treba ga tuziti u evropskom parlamentu .