IZRAELCI NAPALI SIRIJU! Udari nedaleko od ruske baze, PVO uzvratila udarac

Tanjug

05. 05. 2021. u 07:17

IZRAEL je rano jutros raketirao severozapad Sirije i tom napadu je poginula jedna, a ranjeno šest osoba.

ИЗРАЕЛЦИ НАПАЛИ СИРИЈУ! Удари недалеко од руске базе, ПВО узвратила ударац

Foto: EPA/Depositphotos

Sirijski mediji prenose izjavu neimenovanog izvora iz sirijske armije da su žrtve napada civili, među kojima majka i sin.

U jutrošnjem napadu su pogođene lokacije u gradovima Hafehu i Masijafu na severozapadu Sirije, ali sirijska PVO je uzvratila, navodi se u izveštaju AP, ali bez preciznijih informacija i detalja.

U Masijafu se nalazi ruska baza u kojoj su smešteni PVO sistemi S-400.

Sirijski državni mediji su preneli reči neimenovag izvora da je, između ostalog, pogođena i jedna fabrika za proizvodnju plastike, kao i da je sirijska PVO oborila nekoliko izraelskih raketa pre nego što su dospele do svojih ciljeva.

Ovo je prvi izraelski napad na Siriju, nakon što je sirijska armija pre dve nedelje raketirala ciljeve duboko unutar teritorije Izraela.

Izrael je tokom poslednjih nekoliko godina izvršio stotine raketnih udara na vojne ciljeve u Siriji povezane sa Iranom, ali zvanični Jerusalim retko kada priznaje takve operacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...