POSLE VESTI DA JE PREBOLELA MUŽA: Kraljica sve iznenadila ovim potezom

Novosti online

29. 04. 2021. u 15:25

KRALjICA je nosila dijamantski cvetni broš, koji je dobila kao venčani poklon, za svoje prvo javno pojavljivanje od sahrane supruga princa Filipa.

ПОСЛЕ ВЕСТИ ДА ЈЕ ПРЕБОЛЕЛА МУЖА: Краљица све изненадила овим потезом

Foto: Printskrin

Stoički duh 95-o godišnje kraljice, zablistao je dok je putem video veze iz zamka Vindzor dočekivala uglednike u Buckinghamsku palatu. Odlučila se da za sastanak nosi blistavi broš od ruže od Cartiera, koji je dobila za polon povodom venčanja sa vojvodom od Edinburgha 1947. godine.

Među mnogim kraljičinim poklonima nalazili su se i Cartierova kruna i ogrlica iz najskupljih kolekcija na svetu koju je dobila od monarha Nizama.

Čudna činjenica je da on nije bio pozvan na venčanje uprkos njegovoj velikodušnosti.

Kraljica je njegov poklon nosila nekoliko puta tokom 25 godina, uključujući posetu norveškoj ambasadi 1951. godine, ali je pukla i 1973. godine i zatražila od tadašnjeg krunskog draguljara Garrard-a da napravi novu tijaru.

Kraljica se vratila kraljevskim dužnostima samo četiri dana nakon smrti vojvode od Edinburgha 9. aprila.

Važno je napomenuti da u svom najnovijem današnjem pojavljivanju danas kraljica više nije bila u crnoj žalosnoj odeći. Dve nedelje kraljevske žalosti u znak sećanja na kraljičina muža od 73 godine završile su se za monarhiju i njihova domaćinstva u petak 23. aprila, što znači da je Vindzorima bilo dozvoljeno da se vrate na posao sa punim radnim vremenom.

 

Kraljevska porodica okupila se na dirljivom poslednjem ispraćaju od Filipa 17. aprila na socijalno pogrebnoj sahrani u kapeli Svetog Đorđa, dok je kraljica na slici sedela sama dok je tugovala za svojom suprugom.

Kraljica je napunila 95 godina, samo 12 dana nakon što je vojvoda umro, i iskoristila svoj rođendan da objavi poruku u kojoj se zahvaljuje dobrovoljcima na njihovoj počasti Filipu. Rekla je da su ona i njena porodica bili u 'periodu velike tuge', ali da su je tešili rečima hvale za vojvodu. „Duboko smo dirnuti i podsećamo da je Filip imao tako izvanredan uticaj na bezbroj ljudi tokom svog života“, dodala je.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!