DROGA, ALKOHOL, STRIPTIZETE I NESTALI OFICIR: Otkriven veliki skandal najelitnije američke jedinice

Novosti online

27. 04. 2021. u 18:32

ODLIKOVANI američki vojni oficir, potpukovnik Metju Fiks podneo je ostavku nakon što je njegov bataljon „skrenuo s pravog puta“ u poljskom gradu Gdanjsk, javlja portal „Stars and Strajps“, pozivajući se na izveštaj istrage. Prema navodima medija, skandal američkih vojnika uključivao je alkohol, drogu, striptizete...

ДРОГА, АЛКОХОЛ, СТРИПТИЗЕТЕ И НЕСТАЛИ ОФИЦИР: Откривен велики скандал најелитније америчке јединице

Foto: Depositphotos

Incident se dogodio prošlog septembra kada je 101. vazdušno-desantna divizija, stacionirana u Evropi, izvodila vojne vežbe tokom kojih su pružale vazdušnu podršku duž istočnog i južnog boka NATO-a, preneli su lokalni mediji.

Prema navodima medija, američka vojna vazduhoplovna jedinica 1. bataljona otišla je u Gdanjsk da poseti mesta napada u Drugom svetskom ratu, a putovanje je imalo za cilj poboljšanje „kohezije i morala“, prenosi „Stars end strajps“.

Na tom putovanju, 40 pripadnika jedinice organizovalo je zabavu koja je rezultirala opsežnom potragom za jednim oficirom.

Sve je počelo proslavom 40. rođendana vodnika i odlaskom u striptiz klub. Tamo je major Metju Koner i nekoliko drugih vojnika završilo u teško alkoholisanom stanju, a Koner je potom nestao i pronađen je tek 48 sati kasnije u hotelu.

On je istražiteljima rekao da veruje da su mu striptizete u šampanjac sipale drogu. Tvrdio je i da su mu grizle bradavice kako da bi ga održale budnim i da su mu više puta uzimale kreditnu karticu. 

Prema navodima medija, Konerov ceh u striptiz klubu iznosio je 50.000, ali nije jasno da li je reč o dolarima ili poljskim zlotima.

Američki mediji pišu da se nekoliko oficira suočava sa pokretanjem postupaka, zbog kojih bi mogli biti otpušteni iz vojske. Vest o skandalu oficira izazvala je mnoge glasine, od kojih neke sugerišu da je grupa vojnika posetila navodnu „seksualnu tamnicu“, gde je potrošeno na desetine hiljada dolara.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna