NEPRIJATELJ NIJE IMAO ŠANSE, ZAVRŠENI GRANDIOZNI MANEVRI: Više od 10.000 ruskih vojnika i 1.200 komada tehnike vraća se u svoje baze (VIDEO)

Novosti online

24. 04. 2021. u 15:42

U SKLADU sa odlukom ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgu, snage Južnog vojnog okruga i Vazdušno-desantne snage Rusije, koje su učestvovale u iznenadnoj proveri borbene gotovosti, nastavljaju povratak u mesta stalnog baziranja, prenosi televizija „Zvezda“.

НЕПРИЈАТЕЉ НИЈЕ ИМАО ШАНСЕ, ЗАВРШЕНИ ГРАНДИОЗНИ МАНЕВРИ: Више од 10.000 руских војника и 1.200 комада технике враћа се у своје базе (ВИДЕО)

Ukrcavanje ruskih oklopnih vozila u transportne avione tokom vežbi na Krimu / Foto AP

Vojne jedinice i formacije pristižu na železničke stanice i aerodrome, čekaju ih železničke platforme i avioni vojno-transportne avijacije, kao i desantni brodovi kojima će se vratiti u baze.

Na železničkoj stanici u gradu Kerč izvršen je utovar tehnike i naoružanja brigade ruskih Snaga radijacijske, hemijske i biološke zaštite (RHBZ) Južnog vojnog okruga. Vojnike čeka kombinovani marš u dužini od preko hiljadu kilometara.

Na obali poligona „Opuk“ na velike desantne brodove ukrcani su marinci, oprema i naoružanje Kaspijske flotile i Crnomorske flote.

I jedinice Vazdušno-desantnih snaga počele su da se vraćaju u mesta stalnog baziranja. Vojska je izvela marševe do aerodroma, odakle će se prebaciti u baze vojno-transportnim avionima.

Osnovna faza vojnih vežbi Južnog vojnog okruga i Vazdušno-desantnih snaga u okviru iznenadne provere borbene gotovosti održana je na poligonu „Opuk“ na Krimu 22. aprila.

U manevrima je učestvovalo više od 10.000 vojnika, 1.200 jedinica naoružanja i vojne tehnike, od čega više od 40 brodova i čamaca, 20 brodova za podršku, do 200 letelica, uključujući 40 aviona Vojno-transportne avijacije.

Ranije je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu naredio da se do 1. maja vrate u baze snage koje su učestvovale u vojnim vežbama na jugu Rusije.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)