RUSKA VOJSKA POKAZUJE "MIŠIĆE": Velika provera borbene gotovosti cele armije na nebu, na kopnu i na moru (VIDEO)

Novosti online

06. 04. 2021. u 15:53 >> 16:12

RUSKA vojska je izašla na poligone radi vojnih vežbi. Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu zatražio je da manevri budu kvalitetni, a kretanje ešalona i vojne tehnike bezbedno.

РУСКА ВОЈСКА ПОКАЗУЈЕ МИШИЋЕ: Велика провера борбене готовости целе армије на небу, на копну и на мору (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

„U skladu sa planovima obuke Oružanih snaga u organima vojne uprave i kasarnama počela je kontrolna provera. Trupe su izašle na poligone radi provere tehničkih, taktičko-specijalnih i dvostranih vežbi“, izjavio je ministar na sastanku u Nacionalnom centru za upravljanje odbranom Rusije.

Foto: Arhiva

Šojgu je zatražio da se „osigura kvalitet kontrolnih vežbi i bezbednost prilikom kretanja vojnih ešalona i vojne tehnike“.

Kako navode u Ministarstvu odbrane Rusije, tokom aprila će biti održano 4.048 vojnih vežbi različitih razmera, uključujući 812 dvostranih, na 101 poligonu i u 520 školsko-logističkih objekata.

Foto: EPA

„Vojne vežbe se održavaju na teritorijama svih vojnih okruga i Severna flote, kao i u poručjima dalekog severa, Kurilskih ostrva i na Kamčatki. Proveravaju se svi vidovi i rodovi vojske“, navodi se u vojnom resoru.

Foto: Tanjug/AP

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)