SNAŽNA VEZA IZMEĐU PRINCA FILIPA I DAJANE: Pesma koja se danas čula na sahrani ima jaku simboliku i u vezi je sa pokojnom princezom

Novosti onlajn

17. 04. 2021. u 17:40

VEĆ je poznato da je vojvoda od Edinburga sam odabrao muziku koja će se izvoditi na njegovoj sahrani - a jedan od tih komada biće posvećen pokojnoj snaji - princezi Dajani.

СНАЖНА ВЕЗА ИЗМЕЂУ ПРИНЦА ФИЛИПА И ДАЈАНЕ: Песма која се данас чула на сахрани има јаку симболику и у вези је са покојном принцезом

Foto. AP

"Rhosymedre" je izvedena tokom vojvodine sahrane u kapeli Svetog Đorđa u dvorcu Vindzor. Ova emotivna, tradicionalna britanska narodna pesma bila je i na Dajaninoj sahrani 1997. godine.

Princ Filip imao je snažnu vezu sa snajom, prvom ženom najstarijeg sina princa Čarlsa.

Bilo je poznato da je princ Filip potpisivao svoja pisma Dajani, "s najdražom ljubavlju, tata“.

A kada su nesuglasice počele da se javljaju u braku između Čarlsa i Dajane, za Filipa se kaže da je postao samopriznati "bračni savetnik" sina i snaje.

U jednom intervjuu, bivši batler princeze Dajane, Pol Burel izjavio je da vojvoda "više pokušava da spasi Čarlsov brak sa Dajnom nego njegov sin".

Čak i nakon razdvajanja para 1992. godine i kasnijeg razvoda 1996. godine, Dajana je nastavila da naziva vojvodu "Pa" (tata) (a kraljicu"Ma-Ma") do njene prerane smrti.

Princ Filip je takođe podstakao mlade prinčeve Vilijama i Harija da šetaju iza kovčega svoje majke na sahrani. Iako je prethodno rečeno da su se braća, u to vreme stara samo 15 i 12 godina, oklevala da se pojave u javnosti usred njihove tuge, njihov deda je rekao: "Ako ja prošetam, hoćete li ići uz mene?“

Prinčevi su tada rekli da im je to bila jedna od najtežih stvari u životu, ali i da im je drago što su to uradili.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja